Här är datumen för Förlaget Live våren 2021

Förlaget Live är en serie samtal med Förlagets författare, där du varje vecka kan höra deras tankar runt sina senaste böcker och sitt författarskap direkt via vår Facebook-sida. Alla samtal går dessutom att se där efteråt!

Våren 2021 kan du se fram emot följande samtal:

Den 4.2 kl 19 intervjuas Finlands landslagskapten i fotboll Tim Sparv om hans nystartade bokklubb av Andrea Svanbäck. De talar även om klubbens första bok Tritonus tillsammans med Kjell Westö.

Den 11.2  kl 18 kan du möta Rysslandskorrespondenten Anna-Lena Laurén i samtal med journalistkollegan Magnus Londén om nya boken Sammetsdiktaturen och vad som händer i Ryssland just nu.

Den 18.2 kl 18 intervjuas författaren Annika Sandelin om Mumindalens alfabet, en färgsprakande ABC-bok som ges ut som en del av den omfattande läs- och skrivfrämjande storsatsning som Moomin Characters inleder tillsammans med sina samarbetspartners. Nanette Forsström intervjuar.

Den 25.2 kl 18 samtalar Fritjof Sahlström om boken Cancerbrev tillsammans med Wivan Nygård-Fagerudd. En berättelse om kärlek, förlust, föräldraskap och ett liv som fortsätter mot alla odds.

Den 4.3 kl 18 intervjuas Lena Frölander-Ulf om nya bilderboken Fidel och jag i storstan med vilken hon fullbordar sin bilderbokstrilogi om rädslor. Jenny Ingman leder samtalet.

Den 11.3 kl 18 samtalar Peter Mickwitz med Sara Abdollahi Lekta om hans nya diktsamling Bo i ett hus som ligger i mörkret, om det farliga i att söka trygghet, i att bygga ett bo att bo i.

Den 18.3 kl 18 samtalar Joakim Groth med journalisten Annika Hällsten om hans nya roman Familjealbum, en inträngande tidsbild från 1960- och 1970-talets Helsingfors och en ungdom präglad av föräldrarnas tidiga död.

Den 25.3 kl 18 samtalar Elsa Kemppainen om sin debutroman Riesling och mjölk,  om vänskap som gör ont, om en generationsupplevelse för den klick av unga som åkte för att leva det fria livet i Berlin, och om att bli mamma, med kulturjournalisten Johanna Lundin.

Den 8.4 kl 18 samtalar Linda Bondestam, Malin Kivelä och Martin Glaz Serup om Om du möter en björn, en bilderbok som uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur.

Den 15.4 kl 18 samtalar Tatjana Brandt om sin nya essäbok Läsa tankar tillsammans med litteraturvetaren och poddaren Kaneli Johansson. Hur öppna sig mot en annan tid och andra människor? Vad lär man sig om att leva av att läsa?

Fler samtal lanseras längs med våren!

I samband med serien erbjuder vi alla titlar med 25 % rabatt via www.forlaget.com. Använd koden LIVE när du handlar så aktiveras rabatten.