Ute nu: Fem nya ljudböcker

Lagom till sommaren lanserar vi inte mindre än fem nya ljudböcker: romanerna Själarnas ö av Johanna Holmström och Bombträdgården av Mia Franck samt hela serien om Yokos nattbok av Annika Sandelin.

Johanna Holmströms bildrika och drabbande roman Själarnas ö bygger på verkliga händelser ute på Själö i Åbolands skärgård. Den är en stor roman om moderskap, det onda och det frälsande och det helt vanliga. Om priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap. Det är också en berättelse om galenskap och hur dess diagnoser skiftar enligt tid och kön. Om tystnadens arkeologi på Själö och om mentalsjukhuset som plats. Ljudboken är inläst av skådespelaren Malou Zilliacus.

Det måste föras till protokollet på en gång: Den här romanen är så satans bra!

SVENSKA DAGBLADET

Mia Francks roman Bombträdgården är präglad av hennes mors upplevelser som krigsbarn i Sverige och vissa av breven är autentiska. Det är en berättelse som visar hur kriget kryper in i alla människorelationer, även mellan mödrar och barn. Den skildrar också hur svårt det är att komma som flykting till ett nytt land, hur tryggt det än är, och hur längtan efter hemmet alltid består. Berättelsen är inläst av författaren.

Lyssna på båda titlarna som ljudböcker via Adlibris, Nextory, Bokus Play, Bokon, Elisa, Storytel.fi och Storytel.se samt via biblioteken.

Mia Francks Bombträdgården är en drabbande sorgesam berättelse som fyller ett tomrum inom den finlandssvenska litteraturen.

VÄSTRA NYLAND

Annika Sandelins serie om Yoko, som nu hunnit bli tolv år, är en blivande klassiker. Tonfallet är autentiskt och vardagsdetaljerna, humorn men också stunderna av sorg och vilsenhet i tillvaron, är bekanta för alla. Böckerna har fått många ivriga läsare och uppskattats stort också på finska och i Sverige. Den förra boken Pinsamt och livsviktigt kom på IBBYS hederslista 2018 och den första boken i serien nominerades till de finländska bibliotekens Helmet-pris. Sammanlagt finns tre böcker i denna mellanåldersserie som nu blivit ljudbok i ett samarbete med Svenska Yle. Samtliga är inlästa av författaren och kan i Finland höras via Yle Arenan. I Sverige hittar du ljudböckerna via Storytel från och med slutet av juni 2019.

Yokos nattbok erbjuder eminent sällskap, högläst eller slukad för sig själv. 

HUFVUDSTADSBLADET

Andra ljudböcker hos oss:

Den okände Kimi Räikkönen av Kari Hotakainen

Vänd om min längtan av Ann-Luise Bertell

Krönikor från det röda klostret av Maria Turtschaninoff

Inlandet av Elin Willows

Innan du försvinner av Jörn och Rafael Donner

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan