Lyssna på kulturpodden Taxen och Terriern

Den feministiska kulturpodden Taxen och Terriern är äntligen tillbaka – den här gången i samarbete med Förlaget.

Är kulturtant det bästa man kan vara? Varför vill Joanna inte läsa manliga författare? Är klädindustrin världens största dubbelbestraffning av kvinnor? Vad har Sonja lärt sig av Magnus och Peppes podcast? Har duon sålt sig till Förlaget? Veckans snackis, strulet kring Davis Simanis – mannen som tackade nej till professuren i filmregi vid Aalto, avhandlas såklart också skoningslöst. Allt detta och mer i den andra säsongens första avsnitt. Taxen & Terriern är här för att stanna. Darra!

Taxen och Terriern är en ohyvlad och orakad podd av kultförklarade teatergruppen Blaue Frau som består av skådespelarna Joanna Wingren och Sonja Ahlfors.

– Inte en minut för sent att den finlandssvenska teater- och bokvärldens två enfant terribles slår ihop sina påsar! Vår podd är ett personligt ställningstagande mot allt, ett angrepp på alla, inklusive oss själva! Vi är inkonsekventa och roliga, vi lovar att ta upp både dagsaktuella händelser och gamla oförrätter, hälsar gruppen.

Vi lovar att ta upp både dagsaktuella händelser och gamla oförrätter.

Taxen och Terriern startade hösten 2015 hos Hufvudstadsbladet och hittade snabbt sin publik. I säsong två blir det bland annat snack om en av Förlagets böcker per avsnitt. Sonja har lovat läsa, Joanna (som vägrar läsa på beställning) har lovat ha åsikter. Annars är upplägget samma som förut: samma köksbord, samma jingel, samma outtröttliga feministiska åsiktsmaskiner!

Podden utkommer varannan vecka, två gånger innan sommaren. Därefter sänds åtta avsnitt under hösten! Det första avsnittet utkommer fredagen den 27 maj. Avsnitt två bandas in LIVE inför publik på Hangö Teaterträff lördagen 11 juni kl 15 på Restaurang Park i Hangö! Taxen och Terriern går att höra via Soundcloud, Acast och Itunes samt förlaget.com

Följ podden på Facebook här!

För mer info och intervjuer, vänligen kontakta:

Sonja Ahlforssonja@blauefrau.com+ 358 40 7351640
Joanna Wingrenjoanna@blauefrau.com+ 358 50 3473335

Comment

Lämna ett svar