Ted & Kaj nominerade till stort litterärt exportpris

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström är nominerade till det finländska exportpriset Tulenkantaja för sin ungdomsbok ZOO! Virala genier. 

Tulenkantaja (på svenska “eldbärare”) är dagstidningen Aamulehtis och bokhandeln Tulenkantajien kirjakauppas litteraturpris som instiftades 2012. Priset delas ut till ett finländskt verk som anses ha goda chanser att bli en exportframgång utanför Finlands gränser, i övriga Europa.  Prissumman är 10 000 euro.

Motiveringen lyder att ZOO! Virala genier “öppnar en tonårings digitala värld i form av bland annat smarttelefoner och YouTube på ett både humoristiskt och anarkistiskt som roar också äldre läsare. Boken är ett rörande porträtt av en ung kille, vars bästa vän åkt på utbyte till andra sidan jorden.”

ZOO! Virala genier är den första finlandssvenska boken som nominerats till detta pris.

Boken är ett rörande porträtt av en ung kille, vars bästa vän åkt på utbyte till andra sidan jorden

De övriga nominerade är Magdalena Hai (Kurnivamahainen kissa),  Heikki Kännö (Mehiläistie), Tiina Laitila Kälvemark (Seitsemäs kevät), Elina Rouhiainen (Muistojen lukija) och Satu Taskien (Lapset)

Vinnaren utses den 24 mars. Enväldig domare är författaren Salla Simukka.

ZOO! Virala genier utkom på Förlaget på svenska och hos Otava på finska i september 2017. Boken var finlandianominerad i kategorin barn och ungdom hösten 2017. Nästa del i den skamlösa skratta-högt serien om tonårspojken Atlas kommer hösten 2018 och har arbetsnamnet ZOO! Hjärtattack.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan