Våra nya böcker i februari

I februari ger vi ut både poesi, romaner och barn- och ungdomsböcker. Se hela listan nedan!

Det lungsjuka huset av Matilda Gyllenberg

Huvudpersonen i Matilda Gyllenbergs debutroman har fått mycket av livet, men känner sig ändå lurad. Hon iscensätter en tjusig tillvaro för sig själv, sin man och deras omhuldade dotter, i ett hus som hon försöker inreda till perfektion. Men bakom den vackra fasaden döljer sig besvikelser, hemligheter och svek. Varför vill hennes grannar aldrig tala om det förflutna? Vad döljer sig i husbolagets protokoll, som hålls hemliga för de boende?

solen går ner det verkar omöjligt av Peter Mickwitz

Boken består av åtta gånger åtta dikter som sammanlagt utgör ett skrivexperiment. Samlingen är skriven under åtta dagar, åtta dikter varje dag. Dikterna i solen går ner det verkar omöjligt är oredigerade, skrivprocessen förbjöd omskrivningar och ändringar. Vad händer när man skriver så här?

 

Potsdamer Platz – En dikt av Ralf Andtbacka

I Ralf Andtbackas elfte diktbok, som spänner över 400 sidor, är Potsdamer Platz riktmärke under förflyttningar genom ett höstligt Berlin. Dikten är ett försök till orientering och inlyssning i minnet, glömskan, sönderfallet och det växande bruset. Rösten är på en och samma gång mänskligt vittnande och en syntetisk konstruktion – ju längre färden framskrider alltmer algoritmiskt modulerad.

Nelson Tigertass av Lena Frölander-Ulf

Nelson Mareng står alldeles ensam på en tågstation i Berlurenstad, en stad där de flesta har för bråttom för att hjälpa en främling. Men inte alla. Mitt i allt är Nelson inblandad i en värld full av farliga hemligheter och storslagna äventyr. Vad är en skymmare för något? Och vem är den förskräckliga Tess Väs?
Följ med på en resa bortom Berlurenstads prydliga fasader i Frölander-Ulfs Nelson Tigertass, en ömsint och humoristisk kapitelbok om vänskap och att våga stå upp för det som känns rätt.

Olivia för alltid av Julia Wickholm

När Olivia var baby hittades hon övergiven på en sjukhustrappa. Nu, femton år senare, får hon möjligheten att ta reda på varför hennes föräldrar övergav henne. Med sin katt och en väska ger sig Olivia ut för att få svaren hon sökt i hela sitt liv.

Olivia för alltid är en berättelse om sommaren då allting händer. Om vänskap och familj, längtan och svek. Om den första kärleken, som får allt annat att kännas obetydligt i jämförelse. Det är en berättelse om att skapa sin egen identitet.  

Frimärken av Susanne Ringell

Det här är en reseskildring i flera genrer, från Siljabåtens överbelastade promenaddäck där föräldrar ligger förtöjda, Reykjavik, Malaga och Storlandet i den finlandssvenska skärgården. Med i bagaget finns den andlighet och absurditet som kännetecknat Ringells författarskap, samt en ironisk acceptans av vad åldrande betyder för kroppen, förhållandet och världen i stort.

I Frimärken visar Ringell upp sin talang för såväl prosalyrik som dramatik. Samlingsverket innehåller bland annat den Boismans-belönade pjäsen De Langerhanska Öarna – en berättelse om två systrar i äkta Beckett-anda.

 

 

 

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan