Staffan Bruun BERGSRÅDET

Finland 2017

25.90

I Staffan Bruuns pikaresk känns mycket bekant, inte minst finansmannen Johan Krämarhjelm som har drag av vissa finlandssvenska magnater och fondherrar.

I lager

Finansmannen Johan Krämarhjelm har fått nog av hemstaden Falskköping. Lokaltidningen Allehanda har åter en gång publicerat uppgifter om hans privatekonomi och nu är måttet rågat. Krämarhjelm ställer ultimatum på den från förr hårt prövade tidningskoncernen.

En boll kommer i rullning och det slutar inte förrän Krämarhjelm gjort sig av med både gods och egendom (frun har fått gå tidigare) – alltihop slugt överfört till hans nygrundade stiftelse, som naturligtvis är befriad från skatteplikt.

I Staffan Bruuns pikaresk känns mycket bekant, inte minst Krämarhjelm som har drag av vissa finlandssvenska magnater och fondherrar. Bergsrådets goda humör är aldrig så gott som när han lyckas klämma åt lättlurade kulturarbetare och Falskköpings småpåvar. Men slutet blir inte riktigt som han tänkt sig, det blir alldeles annorlunda.

I Staffan Bruuns pikaresk känns mycket bekant, inte minst Krämarhjelm som har drag av vissa finlandssvenska magnater och fondherrar.

Staffan Bruun

Författare

ISBN 978-952-333-066-5
Utgivningsår 2017
Titel Bergsrådet som inte ville betala skatt
Språk Svenska
Sidantal 200
Format Inbunden
OmslagAnders Carpelan