Finland 2018

Boken om #dammenbrister är ett manifest och ett verktyg. Den är obligatorisk läsning som skapar debatt och gör skillnad, men också en berättelse om systerskap och om att göra politik tillsammans.

25.30

I lager

Den 22 november 2017 startas en hemlig grupp på Facebook. Den är avsedd för svenskspråkiga kvinnor i Finland och syftet är att diskutera sexuella trakasserier i en trygg miljö. På några få dagar har gruppen över 20 000 medlemmar: kvinnor i olika åldrar, från hela Svenskfinland. Vittnesmålen strömmar in. Upptrappningen fortsätter i det dolda under en vecka. Sedan, den 29 november 2017, släpps uppropet under rubriken #dammenbrister.

Exakt ett år senare fortsätter diskussionen i form av en bok. Kampen mot sexualiserat våld är inte över. Boken om #dammenbrister är ett manifest och ett verktyg. Den är obligatorisk läsning som skapar debatt och gör skillnad, men också en berättelse om systerskap och om att göra politik tillsammans.

Överskottsintäkterna för boken går oavkortat till Förbundet för mödra- och skyddshem.

Verket kunde med fördel få sticka ut i varje bokhylla i åtminstone hela Svenskfinland som påminnelse om alla trakasserier som skett och vilket arbete som återstår.

ARBETARBLADET

Kampen mot sexualiserat
våld är inte över.

Dammen brister

Författare

ISBN 9789523331389
Utgivningsår 2018
Titel Dammen brister
Språk Svenska
Sidantal 300
Format Inbunden
OmslagLina Raunio