Finland 2017

24.30

I lager

KÖP E-BOK HÄR!

”God morgon är vänligt, är evigt, uppmuntrande och inte påfluget. Inför det behöver man inte bepansra sig. God morgon är Gud.” 

Boken är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris!

Susanne Ringell skriver noveller om Pascal. Och om Claire. Som har gått skilda vägar så de får skilda noveller. Och om ett annat vi, ett äkta par på resa. Alla fyra möts i en främmande apartemento, vars ägarinna har stuckit till Chile.

Här bjuds på fotboll i sunkiga barer. Kaffeapparater. Främlingar. Begär. Apelsiner som skalas. Och London. Nåden i det lilla barnets blick. Rannsakningen som är dess förutsättning. Den goda döden. För på gräsmattan i Madeira ligger hunden med det starka hjärtat och dör. Omgiven av kärlek.

Novellerna rör sig via olika öar mot en halvö.

Ringell har skrivit i så gott som alla genrer men frågan är om hennes oefterhärmliga formuleringskonst och kärva livsklokhet inte kommer bäst till sin rätt i just novellen.

 

Susanne Ringells språk är hennes största tillgång. Hon rör sig så lätt, så lätt över tillvarons grynnor och labyrinter. Det är lika elegant som en flädersorbet. 

SYDSVENSKAN

Susanne Ringell kan som få andra skriva om det vardagliga och det heliga i samma stycke. När berättarjaget erinrar sig sin systerdotters blick vid några månaders ålder och den kärlek som strålade i den, då inser hon nu att det var nåden hon såg. Hela berättelsen andas en glädje över att känna tacksamhet och glädje.

SVENSKA YLE

Ringell väver sömlöst samman olika sorters berättelser och med sin underfundiga humor och existentiella funderingar behandlar hon eviga ämnen som kärlek, liv och död samt resandets och hemlängtans dimensioner. En välkomponerad och vältempererad odyssé över livets gång och berättandets nödvändighet.

BTJ

Här bjuds på fotboll i sunkiga barer. Kaffeapparater. Främlingar. Begär. Apelsiner som skalas. Och London.

Susanne Ringell

Författare

ISBN 978-952-333-057-3
Utgivningsår 2017
Titel God morgon
Språk Svenska
Sidantal 170
Format Inbunden
OmslagSanna Mander