Finland 2018

18.90

I lager

God natt är orden som sägs till små ungar varje kväll. Över hela jorden. Ungar och deras föräldrar lägger sig varje kväll – eller gör de? Under vattnet, i djungeln, i underjorden, på andra planeter, på antarktis, i staden. Alla har små ögonblick av ömhet före de somnar in. Och den lilla läsaren får bre ut filten eller sätta täcket på varje sömnig varelse.

Linda Bondestam, en av Nordens mest prisbelönta illustratörer har gjort en alldeles egen bok, efter att främst ha illustrerat andras berättelser. Hon går rakt på essensen av en bilderbok: en saga som läses för barn som går till sängs. En trygghetsbok, en sovritual, ett möte. Enkel, vacker, humoristisk och med Bondestams sprakande mångfald i färger, miljöer och arter.

God natt på jorden visar att Bondestam har förmåga att skapa egna litterära universum i både ord och bild, där bilden verkligen tillåts tala. 

SVENSKA YLE

God natt på jorden bär bondestamsk prägel i varje detalj. Respekten både för genren och för det lilla barnet som läsare genomsyrar detta betagande, stilsäkra och helgjutna konstverk.

HUFVUDSTADSBLADET

Alla har små ögonblick av ömhet före de somnar in

Linda Bondestam

Författare

ISBN 9789523331372
Utgivningsår 2018
Titel God natt på jorden
Språk Svenska
Sidantal 20
Format Kartonnage