Den här boken för oss tillbaka till havsodjurens urtidshav. Där föds det hela tiden nya monster. Lägg själv ihop det värsta!

Havsodjur

  • Pappersbok
26.90

Slut I lager

Information

  • ISBN: 9789523332751
  • Utgivningsår: 20191215
  • Titel: Havsodjur
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 220
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Erika Kallasmaa

Jag är ett mönstersjöodjur,

brak och bråk är min bravur

storm och gorm och benfraktur.

Jag är den bästa i mitt slag

helt objektivt – det tycker jag!

 

På den tiden när världen var platt och mycket mindre än idag myllrade haven av odjur. Också alldeles vanliga hundar eller lejon kunde under en simtur förvandlas till Sjöslökorvar eller till Kusliga Kraken: Svansen lossnade, och i stället dök det upp ett tryne. Den här boken för oss tillbaka till havsodjurens urtidshav. Där föds det hela tiden nya monster. Lägg själv ihop det värsta!

Havsodjur är en fenomenal mix-and-match-bok i kartong, där den lilla läsaren själv skapar olika vattenvarelser genom att vända på bladen. Obs! Vi talar rimmande lyrik enligt djuphavsgrammatik!

Författaren Laura Ruohonen och illustratören Erika Kallasmaa är ett internationellt känt och prisbelönt barnbokspar. Deras diktbilderböcker, bl.a. Smaskens damaskens (Allakka Pullakka), har rönt stor uppskattning. Ruohonens fantasifulla dikter har översatts av Annika Sandelin.

Boken ingår i kampanjen #VÅRTHAV, som Moomin Characters lanserar år 2020 tillsammans med John Nurminens Stiftelse. För varje såld bok doneras 1€ eller 10 kronor till stiftelsens arbete för att rädda Östersjön och dess kulturarv. Utkommer på finska hos Into Kustannus.

Sannerligen en unik läsupplevelse.

BARNBOKSFAMILJEN

Bilderna är fyndigt avpassade så att flikarna kan flyttas och då uppstår också nya kombinationer av namn på de nya arter som formar en fantasifull helhet. Riktigt unga läsare kan nöja sig med att bläddra i flikarna och efterhand kan dikterna tillfogas, så blir Havsodjur en konstfull bok att växa med.

HUFVUDSTADSBLADET

En spännande och galen bok i lite annorlunda format. Innehållet rör sig i gränslandet mellan saga, fantasy, skröna och dikt, förtäckt till en sorts fakta.

NY TID

Verserna spritter och sprakar av språkliga klurigheter, knix och trix, där rim och rytm flätas samman till en helhet njutbar för ögat och inte minst för örat – ja, bäst kommer texterna till sin rätt när man läser dem högt.

SVENSKA YLE

Havsodjur bjuder helt klart på en utmanande, men även uppfriskande, språklig simtur. Det finns gott om
häpnadsväckande varelser att bedåras av i djuphavet.

BTJ