Tolvåriga Yoko fortsätter att skriva nattbok om allt som är härligt, sorgligt och så hemligt att hon inte kan berätta det för någon

Hemligt och himla normalt – Yokos Nattbok 4

  • Pappersbok
25.40

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523335578
  • Utgivningsår: 20230901
  • Titel: Hemligt och himla normalt. Yokos Nattbok 4
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 150
  • Format: Flexiband
  • Omslag: Linda Bondestam
  • Illustratör: Linda Bondestam

Jag önskar att jag kunde hitta rätt ord, så att Anna skulle förstå att hon är den viktigaste vännen i hela världen för mig och att jag inte menade ett ord av vad jag sa. Jag önskar att jag inte bara var tolv år utan äldre och klokare. Att jag visste hur man reder upp allt och hur man överlever när ens bästis inte längre vill vara ens bästis.

Tolvåriga Yoko fortsätter att skriva nattbok om allt som är härligt, sorgligt och så hemligt att hon inte kan berätta det för någon annan. När Yoko bryter ett löfte hamnar hon och Anna i ett värre gräl än någonsin. Till råga på allt har Daniel blivit kär i en annan. Tur att Yoko har Tindra som alltid är full av roliga idéer och galna upptåg. Men Tindra kan omöjligt ersätta Anna och det är bara med Anna som Yoko känner att hon kan vara helt och hållet sig själv. Fast vem är hon egentligen? Yoko beskylls för att vara jäkla normal, men själv känner hon sig underlig och udda. Och det är inte bara den egna kroppen som börjar förändras, plötsligt gör ett virus hela världen annorlunda.

Med Yokos nattböcker har Annika Sandelin hittat många läsare som redan i tre volymer har fått följa med den känsliga flickan Yoko som beskriver sin vardag och sina tankar. Den dråpliga humorn, igenkännbarheten och smärtan i berättelserna gör dem till en finlandssvensk motsvarighet till den klassiska uppväxttrilogin Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner av Barbro Lindgren. Utkommer på finska hos Teos.

Inte konstigt att bokserien varit slutsåld, här serveras skratt blandat med djupaste allvar på bästa sätt.
HUFVUDSTADSBLADET

Boken har mycket att ge i och med att den tar upp känsliga ämnen som kan vara svåra att tala om.
ÖSTERBOTTENS TIDNING

Annika Sandelin skriver levande och hejdlöst om vänskap, förtjusningar och den tokroliga vardagen.
SVENSKA YLE