Rea!

Stora politiska händelser skildras genom personliga berättelser

Landet som äter sig självt – Att leva med Brexit

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok

Information

  • ISBN: 9789523333055
  • Utgivningsår: 20200815
  • Titel: Landet som äter sig självt - Att leva med Brexit
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 200
  • Format: Häftad
  • Omslag: Christina Lax

Storbritannien har drabbats av ett nervöst sammanbrott. Bara ett år före den historiska folkomröstningen om brexit intresserade utträdet ur EU bara en procent av befolkningen. Idag har frågan lyckats splittra Storbritannien i två läger, som blir allt argare på varandra.

 Journalisten Charlotta Buxton är bosatt i Storbritannien, och har skrivit om landet i tio år. Hon har bevakat brexit redan innan britterna röstade för att lämna EU. I reportageboken Landet som äter sig självt reser hon runt både i huvudstaden London och i övriga Storbritannien för att ta reda på hur utträdet ur EU förändrat de brittiska öarna. Samtidigt söker hon sig långt bakåt i historien för att hitta rötterna till röstningsresultatet, till viljan att dra sig tillbaka från Europa. Hon träffar vanliga människor och politiker, lyssnar på Donald Trump och ger sig ner i tunnlarna under parlamentshuset för att hitta svar.

Landet som äter sig självt är en bok där stora politiska händelser skildras genom personliga berättelser. Buxton skriver med inlevelse och kunskap om hur kaoset djupnar i Storbritannien, samtidigt som hennes eget liv förändras radikalt.

Bokens absolut finaste delar är hennes kärleksfulla beskrivningar av ett brittiskt vardagsliv i London, Glasgow och på bedagade badorter. Där är det ju, landet vi tycker så mycket om.
AFTONBLADET

Buxtons bok ger en initierad, personlig och livfull bild av mekanismerna som ledde till brexit. Hon lyckas också ge insiktsgivande historiska referenser.
SVENSKA DAGBLADET

Buxton etablerar sig med boken bland de journalister som har förmågan att förena mängder av fakta och analys med öga för de beskrivande anekdoterna, stark närvarokänsla och ett personligt grepp.
ÖSTERBOTTENS TIDNING

Buxton berörs på ett genomgripande sätt av det hon berättar om, och det fina är att det leder till ett sökande efter mer information och flera berättelser – till en vilja att förstå i stället för att avfärda.
HUFVUDSTADSBLADET

Läs Landet som äter sig självt om du vill förstå vad som har hänt och håller på att hända i England!

NY TID