Landet som icke är

Finland 2020

29.80

I lager

Jag klev in i spegelblänket

”Vart är jag på väg?” sa jag

och katten spann till svar:

”Du färdas mot ett land

som ingen känner.”

Edith följer ett nystan av finaste silvertråd. Tråden leder henne till en spegel, och till Lyckokatten med guldgul päls. Spegeln är en port till en vidunderlig värld full av rum att leka i. Där träffar Edith en systersjäl och i deras trädgård blir skrattet till fjärilar. Men de tvingas också spela tärning med den rysliga Tärningskasterskan.

 Landet som icke är är en av de sista dikterna som den världsberömda poeten Edith Södergran hann skriva innan hon dog för ett sekel sedan. Författaren Kristina Sigunsdotter och illustratören Clara Dackenberg har tillsammans skapat ett poetiskt och färgsprakande verk som utgår från Södergrans liv och dikter.

 Landet som icke är är en hommage till Edith Södergran och samtidigt en blinkning till klassiker som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster, C.S. Lewis Berättelsen om Narnia och Lewis Carrolls Alice i Underlandet. En bok för läsare i alla åldrar som vill förundras över fantasins och vänskapens kraft.

Förlaget sätter än en gång ribban för vad en barnbok kan vara. Och det vill inte säga lite. Landet som icke är är ett fullödigt konstverk som bevarar sin gåtfullhet, kittlar fantasins irrvägar, bär på melankoli och vågar stirra sårigheten i vitögat.

HUFVUDSTADSBLADET

En allålders bok för de som tror på drömmarnas och fantasins kraft.

BTJ

”Du färdas mot ett land

som ingen känner.”

ISBN 9789523332980
Utgivningsår 2020
Titel Landet som icke är
Språk Svenska
Sidantal 90
Format Kartonnage
Läsålder 9-12 år
IllustratörClara Dackenberg