Förlaget 2020

24.90

Boken finns snart att beställa!

Verklighet, fantasier, föreställningar ur vilka dikten föds. Eller ur själva skrivakten? Vad sätter språket i rörelse?

Där kan man börja. Agneta Enckell vill förstå föreställningarnas, verklighetens och fantasins roll som igångsättare och se vad som händer med dem medan man väntar (skriver).

(med eget namn, utan namn, ditt namn) är en diktbok om att gestalta en inverterad väntan, om födelsens gåtfullhet, möte och skillnad, kärlek och begär. Om att vara på väg genom ett hål, eller om att närma sig land, springa över bron, att lägga sig ned som ett fågelhjärta. Om tid och samtidighet, om väntans och språkets vågrörelser. Om regnet som inte kommer, och om en mor som sjunger för sin son. Den består av verklighet, av föreställningar, drömmar och språk. Uppmärksamhet. Och av namn?

Boken, som är tillägnad författarens son, är den andra delen i en tillägnadens trilogi, där den första boken, inte ett ord (jag är naken), dedikerades till hennes man, och den tredje är tänkt att tillägnas hennes föräldrar.

 

Agneta Enckell, född 1957, har tidigare gett ut åtta diktböcker, samt medverkat i två brevböcker. Debutboken Förvandlingar mot morgonen utkom 1983. Ett flertal dikter har översatts till finska, tyska, ryska, franska, spanska och ungerska i tidskrifter, antologier och i en egen bok. Några böcker är prisbelönta, några prisnominerade, några har utkommit även i Sverige. Agneta Enckell har också skrivit ett hörspel, samt text/ljudkompositioner för scen och radio tillsammans med kompositören Patrick Kosk. Hennes föregående bok inte ett ord (jag är naken) utkom 2014.

 

Utkommer i mars 2020

Att närma sig land, springa över bron, att lägga sig ned som ett fågelhjärta

ISBN 9789523332676
Utgivningsår 2020
Titel (med eget namn, utan namn, ditt namn)
Språk Svenska
Sidantal 50
Format Häftad
OmslagHelena Kajander