En grundkurs i studieliv

Nationen

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok

Information

  • ISBN: 9789523332652
  • Utgivningsår: 20200315
  • Titel: Nationen
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 250
  • Format: Häftad

På dansgolvet på studentnationen Västra Nylands Nation i Helsingfors trängs Astrid, Saga och Mikael.

Astrid bor praktiskt taget här, för henne betyder nationen allt och hon är redo att torka upp gulisarnas spyor för att en dag bli ordförande. Saga är egentligen alldeles för gammal, en dinosaurie som vuxit fast i den ölluktande inredningen. Hon är lite för tjock, fattig och full medan hennes vänner pysslar blöjtårtor inför ännu en babyshower. Mikael hör egentligen hemma på handbollsplanen, men om man studerar måste ju man festa. Eller? När hans dröm om Bundesligan går i kras tappar han greppet och hans beteende får oanade konsekvenser.

Nationen är en grundkurs i studieliv för den som ännu har alla fester framför sig, eller en nostalgitripp för den som inte längre är tvungen att panta flaskor för att ha råd med cigg. Michaela von Kügelgen beskriver de galnaste festerna, vänskapsbanden och hjärtesorgerna med värme, humor och kärlek i denna underhållande feelgoodroman.

Michaela von Kügelgen, född 1986, är frilansskribent och företagare. Hennes debut Vad heter ångest på spanska?utkom 2017. von Kügelgen bloggar om skrivandet och livet som frilansare på sin blogg #Kuggeskriver, spelar handboll för 25:e säsongen och har nyligen förälskat sig i yoga.

Vet du vad gulis betyder? Ordlista till boken hittar du här!

En bok om något så underbart som Helsingfors studieliv!

TOVE MAG

Jag tycker Kugge är bra på att beskriva hur jävligt allt kan kännas när man är i en sån där period i livet när man inte vet vad man vill eller vem man är och hur länge man kan ignorera en magkänsla.

ELLEN STRÖMBERG

Sällan har jag läst en roman med så hög morjens, morjens!-faktor där alla känner alla runt feelisbordet och det är ju hirvee skoj.

SVENSKA YLE

Nationen i fråga är den fiktiva Västra Nylands nation, men skildringen av sitsar och glöggrundor bjuder på igenkänning för läsare från flera generationer och studieorter.

HBL KULTUR

Michaela von Kügelgen skildrar studentlivet med uppenbar insikt i vad hon skriver om.

ÖSTERBOTTENS TIDNING