Finland 2020

28.90

I lager

Ett nygrundat fotograficentrum som drivs av energidrycksföretaget Zalgo hamnar i mediernas blickfång när ett miljökonstverk på centrets parkeringsplats en natt förstörs och gärningsmannen lyckas fly. En frilansjournalist försöker reda ut ett oklart dödsfall. På något vis har en finlandiaprisbelönad roman med enbart tomma sidor med saken att göra. Den internationella konstmarknaden och läkemedelsindustrin gestaltas genom helande kristaller, energidrycker och en ockult brottsorganisation.

I romanen Planet Fun Fun skildrar Johannes Ekholm ett kaotiskt händelseförlopp genomsyrat av konspirationsteorier och opålitliga ledtrådar. Genom intervjuer, artiklar och prosa skapar Ekholm ett tätt mysterium, som utmynnar i frågan om hur vi berörs av vetskapen om att solen kommer att slockna.

Johannes Ekholm, född 1984, är författare och dramatiker som även arbetat som grafisk designer. Debutromanen Kärlek liksom utgavs på Förlaget och Otava 2017 och belönades med Kalevi Jäntti-priset. Ekholm är också en av skaparna till de hyllade föreställningarna Wunderkinder och Kaspar Hauser som väckt kulturdebatt för sin bitska samhällskritik.

När den är som bäst är Planet Fun Fun en verklig överlevnadsguide (eller undergångsguide) för vår dömda samtid, eftersom den vägrar välja mellan hopp och cynism, utan insisterar på att de kan samexistera.

SVENSKA YLE

Helande kristaller, energidrycker och en ockult brottsorganisation

Johannes Ekholm

Författare

ISBN 9789523332645
Utgivningsår 2020
Titel Planet Fun Fun
Språk Svenska
Sidantal 400
OmslagJohannes Ekholm
ÖversättareRalf Sandell