Tillsammans ska det vara vi. Bara vi. Min hund och jag. Det är vi två som ska ha varandra.

Tillsammans ska det vara vi två

  • Pappersbok
20.90

Finns i lager

Information

  • ISBN: 9789523332744
  • Utgivningsår: 20200515
  • Titel: Tillsammans ska det vara vi två
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 24
  • Format: Kartonnage
  • Illustratör: Malin Ahlsved
  • Omslag: Malin Ahlsved

Tillsammans ska det vara vi. Bara vi.
Min hund och jag. Det är vi två som ska ha varandra.

En bilderbok om ett barn som vill vara ensamt, om maktlösheten som får en att bara lägga sig ner, om att vilja bli stor för att få bestämma om sitt liv. Barnet önskar sig en hund så innerligt, men får bara nej. På dagis har Aron och Wilma sina lekar och Kenneth säger att alla måste vara med, fast man kanske hellre vill vara i fred. Kvar finns längtan efter gatuhundarna och en plats där ingen behöver gå kopplad.

I den erfarna författaren Minna Lindebergs text finns bara sanningen kvar. I bilderböcker skildras sällan barn som är mycket känsliga och inte kan hysa tillit, som inte riktigt är som andra. Barn som känner andras instängdhet och olycka som sin egen och vill befria dem - till exempel gatuhundarna. Bildkonstnären Malin Ahlsved debuterar som bilderboksskapare med ömsinta bilder.

Minna Lindeberg, född 1968, debuterade med Panterns språng 1991. Lindeberg och Linda Bondestam nominerades till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2013 för Allan och Udo. Jenny Lucanders och Lindebergs bilderbok Vildare, värre, Smilodon nominerades till Runeberg Junior 2017. Lindebergs senaste bok är barnromanen När vi blev vuxna från 2018.

Malin Ahlsved, född 1976, är bildkonstnär och har medverkat i utställningar i Finland, Sverige, Ryssland och Danmark. Med sina små akvareller lyckas hon skapa en helt egen värld som karaktäriseras av ett särskilt mörker.

En bilderbok vars poetiska tonfall och mjukt murriga akvareller är så organiskt sammansvetsade att de tar andan ur mig.

HUFVUDSTADSBLADET

Minna Lindbergs text är full av omsorg om barnets integritet och förståelse för barnets vilja och egenart. Malin Ahlsveds illustrationer är känsliga och lyhörda för olika nyanser och undertexter i Lindbergs text, samtidigt som de står helt och hållet på egna ben.

SVENSKA YLE

Malin Ahlsved debuterar som bilderboksskapare. Hennes stillsamma bilder uttrycker på ett inkännande sätt jagberättarens känslor. Text och bild laddar varandra till en helhet som har samma spännande integritet som bokens huvudperson.

BTJ