Finland 2019

18.90

Boken finns snart att beställa!

Lillebror och storebror har världens bästa fantasi ihop: de är farliga lajon på savannen. Fast storebror har blivit sjuk, och nu orkar han bara ryta svagt. Men lajon vill inte sitta fast i slangar och dropp och snart är de på jakt igen. En tantzebra med rullator, och en gubbflodhäst med sjukhuspyjamas, alla är de byten på sjukhuset. När storebror blir väldigt, väldigt trött tänker lillebror att snart ska vi på jakt igen.

Vi är lajon! är en ömsint, humoristisk och hjärtskärande vacker berättelse om kärleken mellan två bröder och förmågan att med hjälp av lek ta sig vidare genom den ordlösa sorgen när någon blir sjuk.

 

Jens Mattsson arbetar som barnboksredaktör. Debuten är ett resultat av otaliga sagostunder och möten med barn samt insikten om att det alltid behövs fler böcker om de eviga ämnena: Livet, döden och leken.

Jenny Lucander är barnbokskreatör som illustrerat flera hyllade böcker. Lucander och Minna Lindebergs bilderbok Vildare, värre, Smilodon nominerades till Runeberg Junior 2017, Nordiska rådets pris för barn och ungdomslitteratur 2017 samt Rudolf Koivu-priset för den vackraste bilderboken i Finland 2017.

 

Utkommer i augusti 2019

Utkommer i Sverige hos Natur&Kultur

När storebror blir väldigt, väldigt trött tänker lillebror att snart ska vi på jakt igen

Jens Mattson

Författare

Jenny Lucander

Författare

ISBN 9789523331938
Utgivningsår 2019
Titel Vi är lajon!
Språk Svenska
Sidantal 24
Format Kartonnage