Burt Kobbat bjuder representanter för extremrörelserna till sin TV-show, men inser sitt misstag när han plötsligt står i centrum för en mordutredning.

Vinet brinner

Information

  • ISBN: 9789523335172
  • Utgivningsår: 20230220
  • Titel: Vinet brinner
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 220
  • Format: Inbunden
  • Omslag: Anders Carpelan

I flera generationer har Luigi Bacerottis förfäder odlat sina berömda falanghinaviner i Kampanien. Nu bränner den allt obarmhärtigare italienska solen sönder vinrankorna, och Bacerotti flyttar till Ingå, där klimatet blivit optimalt för vinodling.

Men alla uppskattar inte de nya vinsorterna Borgå Bordeaux och Soave Sjundeå. Nationalisterna i föreningen Finsk Jord i Finska Händer vill köra iväg de inflyttade odlarna och skyr inga medel i sin kamp.

När en större vapenlast avslöjas inser polisen att det är allvar. Bland de misstänkta finns också den allt mera militanta miljörörelsen med sin hemlighetsfulla ledare Bella Ranta, och antivaccinrörelsen som vägrar sprutor trots att coronapandemin tagit ny fart.

Burt Kobbat bjuder representanter för extremrörelserna till sin TV-show i hopp om att kunna medla, men inser sitt misstag när han plötsligt står i centrum för en mordutredning.

Vinet Brinner är Staffan Bruuns tolfte humordeckare om Burt Kobbat efter debuten 1992 med Club Domina. Journalisten Burt Kobbat är ett slags medelålders Tintin som under åren bland annat letat rätt på försvunna Beatles-inspelningar och löst många mystiska dödsfall.

Vinet brinner är full av berättarglädje och retsam humor. Boken har noll pretentioner, försöker inte vara ett dugg finkulturell.
HUFVUDSTADSBLADET

Staffan Bruun skriver underhållande och tänkvärt om högaktuella ämnen. Scenarion som inte känns alltför långt från vår egen tid och verklighet skildras, snarare oroväckande troliga.
BTJ

Bruun har verkligen låtit fantasin flöda, trogen sin raljerande stil i de tidigare Kobbat-böckerna. Hoppas det inte dröjer nio år igen innan Kobbat dyker upp på nytt.
VÄSTRA NYLAND