Elin Willows roman Inlandet blir film 2019

Elin Willows roman Inlandet blir film i Sverige. Inspelningen startar i mars nästa år.

Inlandet är en självlysande berättelse om uppbrott och förändring, skriven på avskalad, distinkt prosa. Elin Willows debutroman undersöker vardagens konkreta mekanik, småsamhällesmentaliteten och hur omgivningen kan spegla en människas inre landskap, relationen mellan frihet och ensamhet.

Jon Blåhed har skrivit manuset och ska även regissera filmen.  Inlandet blir han långfilmsdebut. Filminspelningen som ska ske i Norrbotten bygger på ett manus som redan är färdigt, likaså finansieringen. Som bäst pågår rollbesättning och scouting av inspelningsplatser. Inspelningarna börjar i mars nästa år och filmen beräknas ha premiär i början av 2020.

Författaren Elin Willows, till vardags bosatt i Vasa, säger att det känns overkligt och spännande.

– Det har varit så otroligt roligt att höra hur folk har läst boken, och det här kommer att kännas som en tolkning fast i bild!

Filmen produceras av Bd Film AB, Andreas Emanuelsson och Tony Österholm, i samproduktion med Filmpool Nord AB i samarbete SVT samt med stöd av Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Helen Ahlsson. Filmen produceras inom ramen för Moving Sweden, Svenska Filminstitutet och SVT’s satsning på långfilmer med en lägre budget. ”Inland” är den första filmen att få stöd i den nya satsningen.

Inlandet utkommer även som ljudbok i februari 2019 hos Förlaget, inläst av Elin själv.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan