Nagu-nalle och kastasdjuren belönas med Runeberg Juniors hedersomnämnande

Kapitelboken Nagu-nalle och kastasdjuren av Henrika Andersson och Christel Rönns belönas med Runeberg Juniors hedersomnämnande 2020. Hurra och grattis!

Nagu-nalle och kastasdjuren av Henrika Andersson (text) och Christel Rönns (bild) är en kapitelbok med nalleperspektiv, en trygghets- och högläsningsbok för hela familjen.

Juryns motivering: Nagu-nalle och kastasdjuren är en vacker bok om vänskap och omsorg. Edi har hamnat på sjukhus och med sig har han mjukisdjuret Nagu-nalle. På sjukhuset händer konstiga saker och där finns också de bortkastade mjukisdjuren, som ingen längre bryr sig om. Henrika Anderssons empatiska bok om Nagu-nalle i sjukhusmiljö, är rikt illustrerad av Christel Rönns.

Runeberg Junior-priset är Borgå stads och KSF Media/tidningen Östnylands gemensamma barnlitteraturpris. Prissumman uppgår till 10 000 euro. I förvalsjuryn satt Keth Strömdahl, Milka Harjunen och Mika Fagerudd. Daghemsgrupper och elever i årskurs 1 och 2 i Borgå utser den slutliga vinnaren. Det fjärde Runeberg Junior-priset delas ut i Borgå i anslutning till Runebergsdagen, torsdagen den 6 februari 2020. Med boken Katoava muumio vann Tapani Bagge och Carlos da Cruz.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan