Ted Forsström och Kaj Korkea-aho - Förlaget

ZOO! #1: Virala genier nominerad till Finlandia Junior

ZOO! #1: Virala genier är den första ungdomsboken i en skamlös skratta-högt serie om en tonårspojke och hans vardag. Svår att låta bli, omöjlig att lägga ifrån sig, och nu dessutom nominerad till Finlandia Junior! Vinnaren utses den 29 november 2017 i Helsingfors.

Juryns motivering lyder att boken “är en hormonsprängd galen historia om tonåringarnas värld, där högstadiet framstår som en djurpark. Viljan att höra till gruppen är enorm och alla medel för att nå publicitet är tillåtna. Boken får läsare i alla åldrar att skratta högt. Ett smörgåsbord som suveränt lånar de bästa bitarna ur ungdomarnas sätt att kommunicera både i text och bild.”

Så här beskriver vi på Förlaget boken:

Vad ska man egentligen göra för att bli känd i dagens värld?

1. Trycka röven mot ett våffeljärn.
2. Filma den brända röven.
3. Ladda upp klippet.

Skolans tuffing Justus har skapat det virala fenomenet våffling,och nu glider han omkring på skolgården bland horder av fans. Han ställer upp på selfies, tar emot ryggdunkar och fistbumpar. En del vill se ärret på hans röv.

I åttan är kampen om uppmärksamhet hård men Atlas tänker inte ge upp. Världen behöver högklassigare humor och det finns hopp: EN FLICKA SOM DOFTAR GOTT OCH ÄR SMART läser hans webcomic Zoo! Dessutom ställer han upp i skolstyrelsevalet! MÅ BÄSTE GALNING VINNA!

I åttan är kampen om uppmärksamhet hård men Atlas tänker inte ge upp.

Boken utkommer på svenska hos Förlaget och på finska hos Otava. Bokens fantastiska illustrationer är gjorda av Pentti Otsamo.

Bokens författare Kaj Korkea-aho och Ted Forsström blev vänner i högstadiet. I snart tjugo år har de gjort humor tillsammans, bland annat det prisbelönta sketchprogrammet Radio Pleppo, liveshowerna Pleppo LIVE! och Pleppo TVÅ! samt den kultförklarade animationsserien Mumin visar allt. Vid sidan om komiken har Kaj skrivit flera romaner medan Ted har arbetat som morgonvärd i Radio Extrem och skrivit ordbokstrilogin Teds Nya Ord. Sedan 2015 gör de podden Ted & Kaj, den största podden på svenska i Finland.

Övriga nominerade till Finlandia Junior 2017 är:

Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba (Otava)

Jukka Behm: Pehmolelutyttö (Wsoy)

Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia (Otava, kommer i april på svenska hos oss)

Sanna Mander: Avain hukassa / Nyckelknipan (S&S)

Nina Reittu: Sinä olet superrakas (Otava)

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan