Se nu: Atlas från bokserien ZOO! kliver in i tv-rutan

Högstadiet är en djungel! Där finns alfa-apor, färgglada känslor och vackra sångfåglar. Regeln är: Ät eller bli äten. Ted Forsström och Kaj Korkea-Ahos bok "Zoo! Virala genier" har blivit tv-serie.

Atlas (14) bästa vän, Elliot, flyttar till andra sidan jordklotet och Atlas måste hitta en ny plats i hierarkin. Sarkastiska mejl flyger mellan kontinenterna då Atlas refererar vad som hänt i skolan, ibland sanningsenligt, åtminstone nästan. Den nya tjejen i klassen Sarah-Li är intressant, irriterande Justus postar en video på internet som blir viral och Atlas skämmer ut sig inför hela skolan. Men plötsligt blir Atlas populär – och att leva med det är ju den svåraste utmaningen av alla!

Tv-serien Virala genier baserar sig på den Finlandiapris-nominerade boken Zoo! Virala Genier av Ted Forsström och Kaj Korkea-aho. För regi och manus står Elin Grönblom (Fanny, Sommarkollo & Steffi) och i rollerna ser vi bland andra Aaron Syrjä, Maya Klingenberg, Emil Petterson och Anton Salminen. Serien är producerad för Svenska Yle av Citizen Jane Productions. Och ja, vi kan avslöja det nu. Författarna gör ett gästspel i serien:

På Yle Arenan publiceras serien med två avsnitt varje fredag med start 6.3.2020. Totalt består serien 12 avsnitt.

Se serien här!

Pedagogiskt material om boken, gjort av de finlandssvenska läsambassadörerna.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan