Finland 2018

Ägget är en charmig bilderbok som självklart och obekymrat tar sig an en fråga som alla barn ställer, förr eller senare: hur blev jag till?

18.90

I lager

En morgon är det stövelväder. Det tar nästan en evighet för mig att komma ut på gården. Maud har väntat och väntat och Lu har hittat sju nya gömställen när jag äntligen kommer ut. Men just idag blir det inte kurragömma.

”Schh”, viskar Maud för det ligger något i en av mina vattenpussar. Maud undersöker det genast.

”Runt, fast lite ovalt”, säger Maud och bläddrar i ett viktigt block. ”Varmt. Någon pickar tydligt där inne. Det är ett ägg.”

Kompisarna Lu, Maud och Brie bor på samma gård. Vad gör man med ett ensamt ägg? Det måste ju ha det varmt och tryggt och säkert något annat också. Så de går och frågar de vuxna. Och får samtidigt höra många berättelser om hur familjer kan se ut – och ändå vara precis lika mycket familjer för det.

En naivt charmig bilderbok som självklart och obekymrat tar sig an en fråga som alla barn ställer, förr eller senare: hur blev jag till? I ett höghus kan djur från hela världens samsas och det är heller inget att göra ett nummer av.

Utkommer på finska hos Teos och i Sverige hos Berghs Förlag.

 

Regnbågsikonografi, mångfaldsideologi, adoption och granngemenskap är bärande element. Ägget lyckas vara tidstypisk, utan att hemfalla till påklistrat normbrytande.

HUFVUDSTADSBLADET

 

Ladda ner Äggets pressbilder.

”Varmt. Någon pickar tydligt där inne. Det är ett ägg.”

ISBN 9789523331075
Utgivningsår 2018
Titel Ägget
Språk Svenska
Sidantal 40
Format Kartonnage