Breven från Maresi är en bok om att törsta efter trygghet och längta efter hopp. Om att inte se döden som slutet och om tröst och de goda gåvorna som bär genom livet.

Breven från Maresi

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok
23.90

Endast som ljud- och e-bok

Information

  • ISBN: 9789523331365
  • Utgivningsår: 20180801
  • Titel: Breven från Maresi
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 300
  • Format: Inbunden med skyddsomslag
  • Omslag: Laura Lyytinen

NOMINERAD TILL NORDISKA RÅDETS BARN- OCH UNGDOMSLITTERATURPRIS 2019

FINLANDS BÄSTA FANTASYBOK 2019

Historien om Maresi, den kunskapstörstande flickan, fortsätter! I denna efterlängtade tredje del återvänder Maresi till hembyn Rovas från vilken hon som barn skickades bort för att undkomma svälten. Rovas är ett land märkt av hårt slit, fattigdom och okunskap. Maresi vill grunda en flickskola för att dela med sig av allt hon lärt sig i det Röda Klostret och förbättra livet för sitt folk. Men vägen dit blir svårare än hon någonsin kan ana.

I hembyn Sáru är hon ett främmande inslag i sin röda mantel och hon möts av misstänksamhet, också av sin egen mor. Den snikne ståthållaren uppbär så mycket skatt att svälten åter drabbar Rovas. De hungriga och svaga blir så många att ingen anser sig stark nog att ta hand om dem.

Men Maresi har krafter som ingen anar, inte ens hon själv. Dem blir hon tvungen att använda när stor fara hotar byn och till slut hela hennes folk. Hon får lära sig att det finns annan kunskap än den som hittas i bibliotek och annan kärlek än den till böckerna och gudinnorna. Går det att återvända hem för den som har begett sig ut i världen? Finns det män som inte vill kontrollera sina kvinnor?

Bekanta namn från Turtschaninoffs universum återkommer, som legenden om Arra och Anaché. Naturmagin är stark och obändig.

Stor berättarkonst och lysande prosa som ingen bör missa!

SF-BOKHANDELN

Suverän final på fantasytrilogin!

VÄSTRA NYLAND

Breven från Maresi är en mångbottnad, skickligt berättad brevroman som visar att Maria Turtschaninoff fortsätter att gå från klarhet till klarhet i sitt författarskap. Hon är en makalös berättare.

SVENSKA YLE

För en läsare född på 90-talet är det synnerligen efterlängtat att ta del av böcker där modiga, smarta och relaterbara hjältinnor står i centrum. Nu kan vi äntligen sluta fundera på hur det skulle ha känts om J.K. Rowling hade gett Hermione huvudrollen.

ÖSTERBOTTENS TIDNING

Fascinerande är att sviten om Röda Klostret, som nu fått sin tredje del, är allt annat än förutsägbar. Maresi, Naondel och Breven från Maresi tycks ha fått utvecklas närmast organiskt vilket sticker ut i den uppsjö av strömlinjeformade fantasyberättelser som troget återupprepar genrens konventioner. De är, helt enkelt, fullödiga romaner.

HUFVUDSTADSBLADET

Det är grundläggande naturmagi som styr Maresis steg runt byn, och vardagsvanor som visar sig ha oanad kraft. Och märkligt nog ger det en ännu starkare förankring. Det är här den stampas ur jorden, den nordiska mytologin.

DAGENS NYHETER

Maria Turtschaninoff skriver den bästa fantasylitteraturen just nu, både i Finland och världen.

HELSINGIN SANOMAT