Rea!

Alla som varit på magnetröntgen vet att det tar sin tid. Jag ligger där och lyssnar på den klassiska musiken som jag valt. Så blir det mera aktivitet bakom glaset. Läkaren kommer in och talar om för mig att han sätter i en kanyl för lite kontrast. Bara för att kunna se bättre. Jag blir glad. De har hittat nåt. Det finns en förklaring.

Cancerbrev

  • Pappersbok
  • Ljud- och e-bok

Information

  • ISBN: 9789523333062
  • Utgivningsår: 20210115
  • Titel: Cancerbrev
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 250
  • Format: Danskt band
  • Omslag: Emma Strömberg

Leena och Fritjof Sahlström är mitt uppe i livet när Leena plötsligt inte orkar cykla upp för backen på väg hem från jobbet. Något är fel, kanske det är borrelia? Det visar sig vara värre än så. På mellandotterns 14-årsdag får familjen en ny familjemedlem: Ett monster flyttar in. En njurcancertumör har spritt sig till Leenas höft, lever och lymfknutar. Den har invaderat så gott som hela hennes mellangärde.

Cancerbrev är en berättelse om kärlek, förlust, föräldraskap och ett liv som fortsätter mot alla odds. Vi får följa familjen Sahlström på nära håll, å ena sidan ångesten och illamåendet på cancerkliniken när ännu en medicin tas i bruk, å andra sidan vardagen som går vidare med hobbyer, resor och arbete.

Leena och Fritjof skriver sig igenom tragedin, Leena på sin blogg Passligt, Fritjof i kolumner i Hufvudstadsbladet. Cancerbrev beskriver likt en dagbok händelseförloppet från 2013, då det bara finns tecken på att något inte stämmer, till cancerbeskedet på sommaren 2014 och ända fram till januari fem år senare då Leena till slut somnar in.

I Cancerbrev får både den sjuka och den anhöriga komma till tals. Det är värdefullt. För den anhöriga bär en lika om inte tyngre börda även om hen inte är den vars liv är i vågskålen.
ÅBO UNDERRÄTTELSER

Leenas redogörelse för sitt sjukdomsförlopp är osentimental men samtidigt ändå sensibel och naket ärlig. Den är belysande och vidgande på ett sätt som väcker postum respekt.

HUFVUDSTADSBLADET

Cancerbrev visar att delande är helande. Det gäller kanske inte cancer, men nog sorg och saknad.

ARBETARBLADET

En ärlig, personlig och intim berättelse om hur en människa sakta bryts ned av sjukdom, men samtidigt också historien om hur hoppet ständigt lever kvar och man kan leva ett vardagsliv trots att ett monster invaderat familjen.

ÖSTERBOTTENS TIDNING