Holmstrom_Sjalarnas_B7

Finland 2017

En höstnatt år 1891 dränker Kristina Andersson sina två sovande barn i Aura å. Sedan ror hon hem. Hon skickas till mentalsjukhuset på Själö, en plats i den åboländska skärgården som få patienter någonsin lämnar.

27.90

I lager

En höstnatt år 1891 dränker Kristina Andersson sina två sovande barn i Aura å. Sedan ror hon hem. Hon skickas till mentalsjukhuset på Själö, en plats i den åboländska skärgården som få patienter någonsin lämnar. Fyrtio år senare blir det den sjuttonåriga Ellis tur. Hon är en flicka från en borgerlig familj som vill att livet ska bestå av något mer än den snävt kringskurna tillvaron i föräldrahemmet. Hon får sommarjobb på kontor, förälskar sig handlöst och rymmer sedan, bara för att bli indragen i en vansinneskarusell med drag av Bonnie & Clyde som övergår i flykt undan rättvisan.

När hon fångats in placeras hon på Själö, där tiden tycks ha stått stilla. Sjuksystern Sigrid blir länken mellan Kristina och Elli, det gamla och det nya – samtidigt som krigets orosmoln svävar över Europa.

Johanna Holmströms bildrika och drabbande berättelse bygger på verkliga händelser. Den är en stor roman om moderskap, det onda och det frälsande och det helt vanliga. Om priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap.

Det är också en berättelse om galenskap och hur dess diagnoser skiftar enligt tid och kön. Om tystnadens arkeologi på Själö och om mentalsjukhuset som plats.

Utkommer i augusti 2017.

PROVLÄS BOKEN HÄR:

 

Så här ska en bok skrivas.

LINN JUNG

Han bet henne. Det värkte och gjorde ont. Bröstvårtorna var såriga. Han
sög livskraften ur henne. Hon såg sin spegelbild i den mörka fönsterrutan.
Den var lika genomskinlig och tunn som mjölken som strömmade ur henne
i långa, utmattade virvlar. Blodblandad.

Johanna Holmström

Författare

ISBN 9789523330757
Utgivningsår 2017
Titel Själarnas ö
Språk Svenska
Sidantal 338
Format Inbunden
OmslagSara Acedo