Finland 2019

29.90

Boken finns snart att beställa!

I centrum av Monika Fagerholms nya roman finns två unga kvinnor i tjugosjuårsåldern, väninnorna Saga-Lill och Emmy Stranden, båda från Gråbbå. Emmy är småbarnsmamma, gift med Mats, en äldre garvad placeringskonsult. Saga-Lill är en vilsen före detta teologistuderande som försöker hitta fotfäste. Och så Gusten Grippe, deras vän, som en gång växte upp i den fashionabla villastaden där en stor del av berättelsen utspelar sig – och där en brutal gruppvåldtäkt inträffade i ”Kråkskeppet”, huset nere vid sjön. I tiderna var det den lyckade och prominenta familjen Häggerts hem – men numera bor bara sonen Nathan kvar i förfallet.

Det gamla brottet är egentligen utagerat. De fyra förövarna, ”gossarna” hörde alla till samma gäng, ortens söner. Men plötsligt återvänder Cosmo Brant, entreprenören, för att göra en film om händelserna. Filmen ska gå under titeln Vem dödade bambi?

Vem dödade bambi? är en berättelse om kvinnlig vänskap och konkurrens, om pojkar utlämnade åt varandra och om familjer som går sönder. Om det vårdslösa livet, om oskuldens död och ”Är det inte meningen att musik ska röra OSS i hjärtat?”

Utkommer i september 2019

Utkommer i Sverige hos Albert Bonniers Förlag

Utkommer på finska hos Teos

En berättelse om kvinnlig vänskap och konkurrens, om pojkar utlämnade åt varandra och om familjer som går sönder

Monika Fagerholm

Författare

ISBN 9789523331273
Utgivningsår 2019
Titel Vem dödade bambi?
Språk Svenska
Sidantal 280
Format Inbunden
OmslagChristina Lax