Ebba Håkans: Ta Mat hem till ditt eget kök

Vi äter inte bara för att stilla hungern. Vi äter även för att fylla ett större syfte. Det må vara för kroppen, själen eller Moder Jord – oavsett så har mat en alldeles egen plats i den moderna människans liv.

Längs Helsingfors gator lever många restauranger i symbios. Djungelns lag råder även i Finlands huvudstad. De som överlever är restaurangerna som – vid sidan av konkurrensen – förstår värdet av samhörighet med grannar och gäster. En av dessa är MAT. En restaurang som vill förmedla en känsla av hem, välmående och omtanke för både miljö och medmänniskor.

När MAT:s dörrar öppnades 2014 fanns där bara fyra små bord för gästerna att avnjuta sin mat kring. Tanken var att sprida matglädje och inspiration i en miljö där alla kan känna sig som hemma. Snabbt spred sig ryktet om den lilla restaurangen, och utbudet av stolar visade sig allt för litet. ”Det är dags att bjuda in kön utanför restaurangen”, tänkte ägaren och huvudkocken Anna Sörensson och väggen till grannlokalen revs. Med fler kvadratmeter flyttade fler gamla Artek-bord in tillsammans med andra begagnande lösören – nu fanns där plats för fler hungriga gäster.

Här finns recepten och personerna som format restaurangen, och nu i och med vår kokbok är antalet sittplatser obegränsat.

I Kokboken Mat hittar du restaurangens signaturrätter. Mycket är grönt men här bjuds även på kött och fisk. Så ta MAT hem till ditt eget kök – och kocka med oss från morgon till kväll. Här finns recepten och personerna som format restaurangen, och nu i och med vår kokbok är antalet sittplatser obegränsat.

Tack till alla er som fyller vår restaurang med kärlek. Och tack till dig som välkomnar MAT till ditt hem. Slit boken med hälsan och smaklig måltid!

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan