Edith Hammars Portal nominerad till Serie-Finlandia!

Edith Hammars serieroman Portal är nominerad till Serie-Finlandiapriset 2024!

Juryns motivering:

Portal är en port till känslorna. En längtan uttrycks genom såväl verkets vackra tuschstreck som karaktärerna som emellanåt på ett häftigt sätt tänjer på perspektiven. Det är en längtan till det förflutna, framtiden, kärleken eller eventuellt till vardagens magi. Ett verk som lyfter fram den lokala queer-historien är precis vad den nuvarande offentliga diskussionen om sexual- och könsminoriteter behöver.

Edith Hammar, född 1992, är uppvuxen i Helsingfors, har studerat vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm och är nu bosatt i Göteborg. Hen har deltagit i en mängd kollektiva och separata konstutställningar, bland annat Du e Homo (Galleri Tegel 2018) och Svenska förvärv 2: Tändstickor (Moderna Museet 2022) och är även representerad i Moderna Museets permanenta samling med tre verk. Hammar gör teckningar som varierar i material och storlek, och arbetar främst med tusch på papper. Debuten, den grafiska romanen Homo Line, utkom hösten 2020 och nominerades för Serie-Finlandiapriset 2021.

Får det lov att vara en kinky liten tidsresa?

Efter det kritikerhyllade seriealbumet Homo line är serietecknaren Edith Hammar tillbaka med en Helsingforsskildring där nutid och dåtid mäts, där frisyrerna är stramare, idén om kärnfamiljen fått fotfäste och tystnad råder. I parenteser som krigstider kan nya levnadsformer uppstå, men efteråt är det som om bubblan spricker.  

Vinnaren av Serie-Finlandia 2024 utses av Roman Schatz och offentliggörs i slutet av mars. Prissumman är 5000 euro. Se övriga kandidater här!

Förlaget gratulerar!

https://www.forlaget.com/bocker/portal/
1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan