Elin Willows och Inlandet nominerad till flera debutantpris

Elin Willows hyllade roman Inlandet har nominerats till både Borås Tidnings Debutantpris och Författarförbundets Katapultpris.

Elin Willows är journalisten som sedan flera år tillbaka bor och arbetar i Finland. Till Borås Tidning säger hon att beskedet om nomineringen kom som en blixt från klar himmel:

– Det var ett av de roligaste telefonsamtal som jag har fått på länge. Jag blev jätteglad och rörd. Det här har jag drömt om, för det är ju ett pris som man bara kan bli nominerad till en gång – man har bara en chans att få det och det är stort att få vara med.

Inlandet är en självlysande berättelse om uppbrott och förändring, skriven på avskalad, distinkt prosa. Juryns motivering lyder: “För en stillsamt skarp och vacker roman som undersöker balansen mellan ensamhet och tillhörighet i Norrlands inland”

Det var ett av de roligaste telefonsamtal som jag har fått på länge

– Det är motsatsen till en deckare, för det finns egentligen ingen handling i boken. Det är snarare en undersökande bok om vad som händer med en människa som har hamnat på en plats där hon inte hör hemma från början, säger hon vidare till tidningen.

Elin Willows har inte bara nominerats till Debutantpriset, hon är även en av de nominerade till Katapultpriset, Författarförbundets pris för bästa skönlitterära debut. Vinnaren tillkännages på Littfest i Umeå den 16 mars.

I december blev det även klart att Inlandet blir film i Sverige i år. Inspelningen startar i mars. Romanen utkommer även som ljudbok i februari hos Förlaget, inläst av Elin själv.

Boken utkommer hos Natur & Kultur i Sverige, hos Förlaget på svenska i Finland och hos Teos på finska.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan