Förlaget på Åbo bokmässa 2022

Förlaget deltar i Åbo Bokmässa den 30.9 till 2.10 2022 med suveräna författare och fina programpunkter. Våra böcker kan under mässan köpas i montern hos Turun Kansallinen Kirjakauppa!

För dig som inte kan besöka mässan fysiskt erbjuder vi – 20 % rabatt på alla normalprissatta böcker i vår webbshop med koden BOKMÄSSA2022 fram till den 2 oktober.

Våra författare som deltar:

Sanna Sofia Vuori & Cara Knuutinen: Lejon kommer
Annika Sandelin: När farmor flög
Johannes Ekholm: Karmakoma
Johanna Holmström: Handbok i klardrömmar
Maria Turtschaninoff: Arvejord
Susanne Ringell: Kroppens kalligrafi
Johan Bargum: Äldre män
Katja Bargum: Myrornas rekordbok
Rosanna Fellman: Republikens president – Tasavallan presidentti
Åsa Slotte: Ur mammas mörker

LÖRDAG 1.10

Sanna Sofia Vuori & Cara Knuutinen: Lejon kommer

Rita ditt eget gosedjur och lyssna till högläsning!
Scen: Seita
Kl 13.20

När orden gifter sig med bilden

Bilderbokens hemligheter. Vad händer när ord möter bild? Vad krävs för att helheten ska bli större och mera spännande än summan av delarna? Hur når man en bra balans mellan ord och bild? Malin Klingenberg och Annika Sandelin diskuterar med Carina Karlsson.
Scen: Fiore
Kl 15.30

SÖNDAG 2.10

Framtids- och samtidsmörker

Johannes Ekholm och Johanna Holmström skriver båda om det moderna Finland, samtidsskildringar om mörker, beroenden och ondska där människans förmåga till godhet är sorgligt begränsad – nya livsformer kanske klarar det bättre? Tapani Ritamäki intervjuar.
Scen: Fiore
Kl 14.25

Bokhöst

Författarna Thomas Brunell, Susanne Ringell, Peter Sandström, Ellen Strömberg och Maria Turtschaninoff läser ur sina aktuella verk. Tomas Jansson är konferencier.
Scen: Fiore
Kl 14.40

Två författargenerationer 

Johan och Katja Bargum är båda författare men även far och dotter. Johan skriver essäer medan Katja är aktuell med en fackbok om myror för barn. Går skrivandet i arv och hur kan olika generationer mötas i text? Ett tvåspråkigt samtal lett av Jussi Tiihonen.
Scen: Fiore
Kl 16.00

Möt Åboförfattare!

Rosanna Fellman är i höst aktuellt med Republikens president, ett tvåspråkigt satiriskt diktepos. Åsa Slotte debuterar med essäsamlingen Ur mammas mörker om anorexi, hysteriska kvinnor och män och en kropphetsande kultur.  Båda två har starka kopplingar till Åbo. Hur har staden påverkat deras skrivande? Tapani Ritamäki intervjuar.
Scen: Fiore
Kl 13.00

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan