Hör Sophia Jansson läsa Granen av Tove Jansson

Som en julgåva från oss kan du här lyssna till Sophia Jansson som läser den klassiska julsagan Granen, skriven av hennes faster Tove Jansson.

l Tove Janssons novell Granen som är en del av novellsamlingen Det osynliga barnet från 1962, berättas hur Mumintrollen plötsligt vaknar ur sin vintersömn och ser julen för första gången. Men vad eller vem är julen egentligen och varför är alla så förvirrade? Yrvakna och ovana som de är med julfirandet, springer Muminfamiljen från ställe till ställe för att förbereda inför jul.

Mamma vakna, någonting hemskt har hänt. De kallar det jul. Vad menar du? sa mamman och stack fram nosen. Jag vet inte riktigt, sa hennes son. Men ingenting är ordnat och nån har gått förlorad och alla springer omkring som tokiga.

Granen är en rolig, satirisk och varm berättelse, perfekt för den som är ute efter julstämning och som vill fundera över julens verkliga betydelse. Här nedan kan du höra Toves brorsdotter Sophia läsa besättelsen och se Toves tillhörande, underbara teckningar.

Vi på Förlaget vill rikta ett stort tack till våra läsare, författare, illustratörer, kunder och samarbetspartners för litteraturåret 2022!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan