linda_bondestam_bred

Linda Bondestam och Ulf Stark nominerade till Augustpriset

Ulf Stark och Linda Bondestams bilderbok Djur som ingen sett utom vi är nominerad till det svenska litteraturpriset Augustpriset, i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Boken handlar om osedda djur. Vi får träffa Eskaloppen, Celansetten, Smygeln, Vadfisken och många fler. De lever i en värld där det inte alltid är så lätt att hitta sin plats; Daglingen är oälskad och Klumpantropus känner sig alltför tung, medan Ide-djuret helst vill stanna kvar i sin drömvärld där solen lyser skönt.

Ulf Starks dikter är uppsluppna och snillrika, Linda Bondestams illustrationer läckra och lockande. De ger oss, likt den Lyktfisk de själva uppfunnit i boken, inte “en anings aning bara / av DET UNDERBARA!” utan så mycket mer, skriver Hufvudstadsbladet i sin recension av boken.

Den svenska bokpodden Bladen brinner hyllar Djur som ingen sett utom vi som en “himla, himla fin bok om låtsasdjur som inte alls är svår på det där sättet som lätt ger en bildningskomplex när det gäller poesi. Dessutom är ju barn befriade från det.”

Ulf och Lindas bok är helt fantastisk

Förlaget är bokens förläggare i Finland, på finska ges boken ut av Teos. I Sverige ges boken ut av Berghs förlag. Djur som inget sett utom vi representeras internationellt av Rights & Brands, en Stockholmsbaserad agentur som jobbar för att föra ut nordiska rättigheter i världen.

– Ulf och Lindas bok är helt fantastisk, säger Anna Lawrence, Foreign Rights Director på Rights & Brands. Kombinationen av Ulfs filosofiska texter och Lindas färgsprakande illustrationer är magisk. Nyss hemkomna från Frankfurt Book Fair kan vi konstatera om att Augustjuryn inte är ensamma om att älska den här boken. Vi räknar med att inom kort ha placerat denna pärla på ett tiotal marknader.

Rights & Brands representerar även bland annat Mumin, Tove Jansson, Pernilla Stalfelt, Lilla Anna och Mamma Mu & Kråkan.

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan