#mytove – dela läsupplevelser om Tove Jansson

Idag på Bokens och rosens dag vill vi fira läsandet och böcker genom att samlas kring Tove Janssons otroliga produktion. Förutom muminböckerna skrev Tove också en mängd noveller och romaner, och tillsammans med muminböckerna bildar de en verklig skattkammare, där man kan göra nya upptäckter oberoende av var i livet man befinner sig.

Vilken är din favoritbok ur Tove Janssons produktion? Har du något speciellt minne från en tid då du läst Toves böcker, någon viss bok som gjort ett outplånligt intryck på dig, tankar som hennes böcker har fött eller något annat Tove-relaterat du skulle vilja dela med dig av?

Hör av dig till oss på sociala medier genom att använda hashtagen #mytove, och uppmana gärna andra att göra detsamma! Ditt bidrag kan vara en textuppdatering, en bild eller en video – huvudsaken är att du använder #mytove och gärna också taggar @moominofficial, @tovejanssonofficial och @forlagetm. Bland dem som deltar lottar vi ut ett bokpaket och andra godbitar från Moomin-shopen.

Här nedan berättar Tove Janssons brorsdotter Sophia Jansson om de minnen som gör att en av Toves böcker blivit allra viktigast för henne. Vilken är din favoritbok ur Toves produktion?

Under Bokens och rosens dag 23.4.2018 vill vi också uppmuntra läsande genom att erbjuda rabatt på Toves böcker i webb-butiken på forlaget.com

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan