Om du möter en björn nominerad till Italiens främsta barnbokspris

Malin Kiveläs, Martin Glaz Serups och Linda Bondestams bilderbok Om du möter en björn är nominerad till Italiens mest prestigefyllda litterära barnbokspris.

Bilderboken Om du möter en björn är nominerad till Italiens mest prestigefyllda litterära pris, Strega-priset. Vinnaren utses på onsdag den 8 mars 2023 på barnboksmässan i Bologna, Italien. Boken är en av fyra toppkandidater. De övriga är:

Nora DåsnesNel mio cuore tempesta, traduzione di Eva Valvo, Mondadori
Rebecca DautremerUn attimo soltanto, traduzione di Francesca Mazzurana, Rizzoli
Marion KadiIl riflesso di Harriet, traduzione di Eleonora Armaroli, Terre di Mezzo

Motiveringen lyder bland annat att “inte alls självklart och ännu mindre lugnande, oroande och akut, varnar den skandinaviska boken för skogens faror med ironi och intelligens. Den bjuder in läsaren – som texten vänder sig direkt till redan via titeln – att ta an sig rollen av den oförsiktiga vandraren. För våra små lokala upptäcktsresande, ibland överbeskyddade, blir det hälsosam läsning. Bilderna utgör en skicklig dans av figurer och ord som humoristiskt jagar varandra genom sidorna.

Om du möter en björn var även nominerad till Augustpriset och Finlandiapriset 2021 samt Runeberg Junior och Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2022.

Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen eller på utflykt och blivit rädd för att möta en björn. I den här boken ger Malin Kivelä och Martin Glaz Serup råd till ett barn som verkligen möter en! När man ställs inför en sån utmaning är goda råd dyra …

Om du möter en björn uppmuntrar till samtal om förhållningssätten mellan människa och djur. Linda Bondestams illustrationer fångar upp kontrasten mellan den djupa skogens faror och sprudlande berättarglädje.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan