Rights & Brands Stockholm

Otava blir partner i Rights & Brands

Den nya nordiska agenturen för litterära rättigheter och licensverksamhet, Rights & Brands, inleder samarbete med det finländska förlaget Otava. Rights & Brands har startats av Moomin Characters som även äger Förlaget.

Otava Publishing Company Ltd blir minoritetsägare i Rights & Brands, som grundades under våren 2016. Agenturen fungerar i nära samarbete med dess partners och ägare Moomin Characters och Bulls Licensing (Bulls Press AB). Samarbetet bygger vidare på en lång och framgångsrik licensverksamhet, vars mål är att ta nordiska rättigheter vidare till en internationell marknad.

Rights & Brands siktar på att bli en av de största agenturerna i Norden. Redan nu representerar agenturen bland annat böcker och varumärken som Mumin, Mamma Mu och Lilla Anna.

Otava är grundat 1890 och är idag det största förlaget i Finland. Otava Group Agency har framgångsrikt sålt internationella rättigheter för finländska författare och illustratörer som Mauri Kunnas, Aino Havukainen, Sami Toivonen, Riikka Pulkkinen och Kati Hiekkapelto. Nu blir Otava Group Agency och dess personal en del av Rights & Brands.

Det är viktigt med en agentur som satsar på barn och ungdomsböcker.

– Det internationella intresset för finländsk litteratur har aldrig varit så stort som nu. På Otava gör vi vårt yttersta för att våra författare och illustratörers böcker ska nå ut i världen. Tillsammans med Rights & Brands vill vi skapa en modern agentur som sammanför våra internationella nätverk, säljkompetens och passion för litteraturen, säger Otavas litterära chef Minna Castrén.

Tillsammans med Rights & Brands vill vi skapa en modern agentur som sammanför våra internationella nätverk

– Med sitt moderna businessperspektiv, sätt att jobba och kulturarv är Otava den perfekta partnern för Rights & Brands, säger Margareta Steinsvik, styrelseordförande för Rights & Brands.

– Mumin som varumärke har sålts globalt i över 60 år. Jag är glad över att vi på detta sätt kan bredda repertoaren genom att också sälja andra finländska karaktärer och berättelser internationellt, säger Sophia Jansson, styrelseordförande för Moomin Characters.

– Det är viktigt med en agentur som satsar på barn och ungdomsböcker. Ett tiotal utländska förlag har redan visat intresse för Ulf Starks och min bok “Djur som ingen sett utom vi”, säger illustratören Linda Bondestam som givit ut sin senaste bok hos Förlaget och som representeras av Rights & Brands.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan