Sakari Siltalas bok om industrititanen Walter Ahlström nominerad till fackbokspris

Sakari Siltalas fackbok Högt spel om industrititanen Walter Ahlström är nominerad till fackbokspriset Kanava 2023.

Nomineringsmotiveringen lyder att Sakari Siltala i Högt spel har skrivit en stark och livsbejakande biografi om en inflytelserik medlem av en av de mäktigaste familjerna i Finlands industrihistoria. Han hanterar sitt omfattande källmaterial väl och har kombinerat händelsernas bredare utveckling så att den på ett skickligt sätt följer det allmänna och det privata sida vid sida. Boken erbjuder också ny information om finanselitens liv under inbördeskriget och det finländska mesenatskapets historia. Språket är medryckande och på sina ställen till och med lekfullt, men stilen känns ändå inte som ett självändamål, utan berättelsen fortsätter naturligt hela tiden.

En stark och livsbejakande biografi om en inflytelserik medlem av en av de mäktigaste familjerna i Finlands industrihistoria

Walter Ahlström (1875–1931) var en gång Finlands rikaste man och ägare till det största privata företaget i landet. Walter var affärsfennomanen Antti Ahlströms äldsta son, och konstmecenaten Maire Gullichsens far. Den svenska översättningen av boken är gjord av Ulla-Maija och Ralf Andtbacka. Se alla nominerade här!

Kanavapriset är ett årligt pris för fackböcker som arrangeras av tidskriften Kanava och Otavan Kirjasäätiö. Det tilldelas årets bästa finländska bok inom politik, samhälle, ekonomi, historia eller kultur. Det delades ut första gången 2012. Prissumman är 10 000 euro.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan