Inlandet

Information

  • ISBN: 9789523331006
  • Utgivningsår: 20180130
  • Titel: Inlandet
  • Språk: Svenska
  • Sidantal: 200
  • Format: Inbunden

NOMINERAD TILL BORÅS TIDNINGS DEBUTANTPRIS!

INLANDET BLIR FILM!

En ung kvinna flyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i norr, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?

Inlandet är en självlysande berättelse om uppbrott och förändring, skriven på avskalad, distinkt prosa. Elin Willows debutroman undersöker vardagens konkreta mekanik, småsamhällesmentaliteten och hur omgivningen kan spegla en människas inre landskap, relationen mellan frihet och ensamhet.

Utkommer på finska hos Teos och i Sverige hos Natur & Kultur.

En sensation! Sällan har jag mött ett så färdigt förstlingsverk, med en absolut egen ton och ett språk som är så effektivt att man motståndslöst sugs in i skeendet

VASABLADET
Det är i den gungande osäkerheten den här stilsäkra romanen får sitt sällsamma liv.

DAGENS NYHETER
Willows visar prov på utsökt språkkänsla och en poetisk uppmärksamhet för vardagliga händelser som att trycka ihop kartonger eller bre marmelad på en bit bröd.

SVENSKA YLE

Det är vackert, kärvt och känsligt berättat, om att vara stilla tills benen börjar vilja gå igen - en verkligt stark debut.

SVENSKA DAGBLADET

Inlandet känns som att krypa in i ett ide, eller som att få såren omplåstrade med is.
M-MAGASIN