Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök

Finland 2021

33.80

I lager

Det här är en bok om Restaurang Plats på Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland. Recepten, skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team, lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten på lokala, närodlade och hållbara råvaror. Här bjuds på rena smakupplevelser och oväntade kombinationer!

Vi får bekanta oss med restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid utan att tumma på smaken, och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage. Texterna är skrivna av journalisten och matentusiasten Nina Weckström.

Den här kokboken är för dig med intresse för ny nordisk gastronomi. Klä på dig förklädet, vässa din bästa kniv och tillred moderna tolkningar av klassiska rätter som bundit samman Finland och Sverige genom historien. Vad sägs om braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetskål med rökt gräddfil och blancherad sparris? Boken kan också fungera som ögongodis och inspiration för kommande gastronomiska äventyr, kanske på Restaurang Plats på Hanaholmen?

Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström.

Boken innehåller favoritrecept som jag har tagit fram tillsammans med kockarna i vårt kök. Vi har en genuin gemenskap kring maten, ett kollektivt intresse att hålla kvaliteten och kunnandet på hög och jämn nivå. Vi i köket pratar ständigt om mat och smak, vi inspirerar och uppmuntrar varandra, provar nya recept, utvecklar gamla och testar nya kombinationer.

Lukas Hemnell

Utkommer på finska på Teos.

Vad sägs om braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetskål med rökt gräddfil och blancherad sparris?

Lukas Hemnell

Författare

Nina Weckström

Författare

Robert Lindström

Författare

ISBN 9789523333703
Utgivningsår 2021
Titel Restaurang Plats - Nordisk gastronomi från Hanaholmens kök
Språk Svenska
Sidantal 200
Format Kartonnage
OmslagKobra Agency