Björn Wahlroos om tv-serien Succession: Förbannat bra!

Förlaget
Förlaget

Bokaktuella Björn Wahlroos följer hängivet berättelsen om maktkampen i den superrika mediefamiljen Roy. Det är en av mina favoritserier, säger han.

Tv-dramat Succession har listats som en av 2021 års bästa serier. En av HBO-seriens stora fans är bokaktuella affärsmannen Björn Wahlroos. I en intervju med Philip Teir under Bokström i början av december 2021 avslöjar han att han hängivet följer berättelsen om maktkampen i den superrika mediefamiljen Roy och att det är en av hans favoriter.

– Barnen i familjen är alla underbara parodier på fyra olika personlighetstyper. Vi brukar ofta i vänskapskretsen skämta om vem som är vem i den verkliga världen. Serien är så jävligt bra gjord, många av karaktärerna påminner exakt om riktiga personer vi känner.

Du som kommer inifrån den världen, är serien en tragedi eller komedi?

– Det är en underbar komedi men otroligt intelligent skriven. För en person som haft att göra med familjeföretag och förhållanden mellan två generationer mycket förmögna människor så är serien så extremt träffande. Personporträtten är universella och förbannat bra.

I serien kan ju Kendall Roy ringa USA:s president när som helst, har du den typen av kontakt?

– Ingen ringer Sauli Niinistö direkt utan man ringer till hans sekreterare och ber om telefontid.

Du kan läsa mer om Björn Wahlroos egna tankar kring familj och karriär inom bankvärlden i hans självbiografi Från barrikaderna till bankvärlden som utkommit i höst.

I sin recension av boken skriver Svenska Dagbladet att “berättelsen är från verkligheten, men har komponenter man kan kräva av en fullfjärdrad finansthriller. Och är lika svår att lägga i från sig.”

Se Björn Wahlroos tala om tv-serien Succession här:

Se trailern till den tredje säsongen av Succession här:

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan