Homo Line och Zoologipoesi bland årets vackraste böcker

Förlaget
Förlaget

Edith Hammars debutverk, den grafiska romanen Homo Line, samt bilderboken Zoologipoesi av Erika Kallasmaa och Laura Ruohonen belönades i klasserna för serieböcker respektive barnböcker då prisen för Årets vackraste böcker idag delades ut av Kommittén för Finlands bokkonst.

Juryns motivering: ”Homo Lines stil är underbart rastlös och direkt. Boken med dess illustrationer kilar rätt upp i toppskiktet av finska konstserier. Layouten är stark och utpräglat grafisk: bilderna är i svartvitt, medan omslaget har en stänk av skarpt rött. Även om bilderna är mastiga att läsa, bär berättelsens själva groteskhet i sida efter sida. Här har man vågat göra tecknad serie som ser exakt ut som en själv. Sådant här görs det alldeles för lite av.”

—-

Juryns motivering: ”Zoologipoesi (på finska Otus opus) innehåller miniatyrkompositioner till olika smådjur mindre än en katter, skrivna av finska och internationella tonsättare. De fräscha illustrationerna och kombinationen av dikt och fakta, samt den strama layouten, tilltalar även det vuxna ögat. Dessutom kan man lyssna till gitarrstycken i boken via en QR-koder!”

Se alla vinnare här!

____

Pst! Här hittar du mer om och av Edith Hammar på FRLGT!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan