Volles värld – en originalserie av Karstein Volle

Förlaget
Förlaget

Karstein Volle (f. 1974) är bildkonstnär med examen från Kunsthøgskolen i Oslo, bosatt i Finland sedan 1999. Hans specialitet är tecknade serier och illustrationer kryddade med samhällskritik och svart humor. Sedan januari 2019 tecknar han regelbundet Volles Värld för FRLGT.

Volle är tidigare publicerad i bland annat Hufvudstadsbladet, Helsingin Sanomat, Voima, Aftenposten, Dagbladet m.fl. och har gett ut ett tiotal böcker inklusive Kors på halsen, Fakta från världen, Karstein Vollen monta kuolemaa och senast de autofiktiva grafiska novellerna Livsgrisen och Pandemic Mindmap. Karstein är också lärare i konst, och förutom det visuella arbetet även aktiv musiker med ett tiotal utgåvor med olika band bakom sig. Senaste ensemblen, en hyllning till 1990-talets indiescen, heter Karstein Volle & The Telomeres.

_______

JA, VI ÄLSKAR SKOG OCH MARK

Det är dags för konstnären att lämna sin tecknarhåla och bege sig in i dejtingdjungeln igen … men vad är det för fel på människor, egentligen? (Publ. 2.11 2020)

_______

MEN VAR FÅR DU ALLA IDÉER IFRÅN!?

Som konstnär och kreatör får Karstein ofta frågan var hans idéer egentligen kommer ifrån. FRLGT har den stora äran att presentera svaret på den eviga frågan. Kanske väntade vi oss att de kommer från att han tillbringat hela livet i estetikens värld, är utbildad i konstens historia och har ett plastiskt och elastiskt sinne. Men se nej … (Publ 15.9 2020)

________

SOCIAL UNDISTANCING

Finländarna beröms för sin respons till pandemin. Men att hålla ”socialt avstånd” är väl ingen konst – värre är det att återvända till samhället och vara tvungna till ”social närhet” igen. (Publ. 26.6 2020)

________

TECKNAREN PÅ FÖRLAGSFEST

Karstein är inbjuden på fin fest med viktiga redaktörer. Men alla konstnärer är inte byggda för small talk och mingel. Däremot jobbar hjärnan för högtryck.  (Publ. 5.6 2020)

_______

KARANTÄNBINGO

Det här kan vara världens lättaste bricka att vinna bingo på – det är väl knappast någon av oss som efter dryga månaden i karantän inte kan pricka av samtliga rutor. Vilket ju också betyder att … vi är alla vinnare. Grattis, kompis! (Publ. 25.4 2020) 

_______

HUR MAN JOBBAR I ”DET NYA NORMALA”

Som frilansillustratör har Karstein Volle jobbat åratal i isolering. Här delar han med sig sina bästa tips för effektivitet och trivsel när man inte har en arbetsplats att gå till på morgonen. Se upp för kaninhålen! (Publ. 27.3 2020)

______

FIFTY SHADES OF BUKFETT

Konstnären och freaknörden Karstein som alltid framstått som lite udda i sin åldersgrupp, märker plötsligt att han börjat se exakt likadan ut som alla andra män i hans ålder – också de som brukade mobba honom, och som fortfarande är arga på allting. (Publ. 28.2 2020)

_____

NYHETER FRÅN ABSURDISTAN

Karstein får ett roligt uppdrag, att teckna satir för FRLGT, Men inser snabbt att det var svårare än väntat att skämta om en värld som redan är absurd. (Publ. 31.1 2020)

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan