Kaj och Teds bokserie blir tv

Kaj Korkea-ahos och Ted Forsströms ungdomsbok "ZOO! Virala genier" blir tv-serie sommaren 2019. För regin står Elin Grönblom, producent är Leila Lyytikäinen på Citizen Jane Productions.

ZOO! är en skamlös skratta-högt serie om en tonårspojke och hans vardag, full av överraskningar och igenkänning. Svår att låta bli, omöjlig att lägga ifrån sig. I serien, som är skriven av Kaj Korkea-aho och Ted Forsström och tecknad av Pentti Otsamo, har hittills utkommit två böcker: Virala genier och Hjärtattack. Den första boken blev dessutom nominerad till Finlandia Junior 2017.

– Det känns jätteroligt, ZOO! är en sån fartfylld och visuell bokserie så för oss har den ju redan varit en tv-serie i våra huvuden. Det ska bli jättespännande att se vad Elin gör med berättelsen, säger Ted Forsström.

Regissören Elin Grönblom har tidigare stått bakom tv-serierna Steffi, Sommarkollo och Fanny. Bakom produktionen av ZOO! står Citizen Jane Productions.

– Vad jag gillar mest med ZOO!  är hur mycket ironisk humor, men även hjärta, huvudkaraktären och historien har. Huvudpersonen Atlas fantasifulla tankesätt ger mig massor med intressanta möjligheter att få adaptera det till en visuell live-action tv-serie, säger Grönblom.

– Vi ska presentera projektet för en internationell marknad om en månad och ser verkligen potential där, säger Leila Lyytikäinen, producent.

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan