Korkea-aho och Turtschaninoff prisbelönas!

Idag, den 1 juni delas den Längmanska kulturfondens Finlandspris ut. Stiftelsen belönar bland annat finlandssvenska författare och i år får Förlagets författare Kaj Korkea-aho och Maria Turtschaninoff ta emot pris för sina insatser för den finlandssvenska litteraturen.

Kaj Korkea-aho belönas för “ett författarskap som med skarp blick tränger in i psykets labyrinter och blottlägger hur svårt vi människor har att kommunicera med varandra och hur grymma konsekvenserna kan bli då vi tiger, förtränger och förnekar. Kaj Korkea-aho leker med de litterära genrerna och han leker också med läsarna: först placeras dessa i en välbekant samtid för att i nästa stund föras in i det övernaturligas skräckinjagande värld.”

På Förlaget har Kaj Korkea-aho nu senast gett ut Virala genier, den första delen i ungdomsserien ZOO! tillsammans med Ted Forsström. Del två kommer hösten 2018.

Hennes författarskap präglas av feministiska och genusmedvetna perspektiv

Maria Turtschaninoff belönas för att hon både “förnyat fantasylitteraturen i Svenskfinland och fått internationellt erkännande. Hennes författarskap präglas av feministiska och genusmedvetna perspektiv, hon leder skickligt läsaren in i främmande världar, kombinerar i tid och rum det välkända med det okända och utforskar så identitet, ondska och kärlek.”

Maria Turtschaninoff är i höst aktuell med Breven från Maresi, den tredje delen i trilogin om Det röda klostret.

Prisutdelningen  äger rum på Svenska ambassaden i Helsing­fors fredagen den 1 juni 2018.

Den Längmanska kulturfonden grundades i enighet med trähandlare Erik Johan Längmans testamente från 1859. Enligt testamentet ska delar av hans förmögenhet avsättas för Sveriges och Finlands folk.

Förlaget gratulerar!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan