#VÅRTHAV har samlat in en miljon euro för Östersjön

Miljoner tack! Mumins och John Nurminens Stiftelses gemensamma kampanj #VÅRTHAV har nått målet om att samla in den fantastiska summan på en miljon euro för skyddandet av Östersjön.

#VÅRTHAV-kampanjen började i januari 2020 och har nu nått sitt mål om att samla in en miljon euro för Östersjön. Arbetet för ett renare hav tar ändå inte slut ännu, eftersom kampanjen fortsätter några månader till, fram till slutet av juli 2021.  Förlaget deltar i kampanjen genom att donera 1€ eller 10 kronor för varje såld kampanjbok till arbetet för att rädda Östersjön och dess kulturarv. Kampanjböckerna som ingår är Anteckningar från en ö och Pappan och havet – jubileumsutgåva av Tove JanssonLoggbok med bilder och citat av Tove Jansson, samt bilderböckerna Pappa, jag och havet av Lena Frölander-Ulf och Havsodjur av Laura Ruohonen och Erika Kallasmaa (slutsåld).

”Vi är väldigt glada och rörda att så många företag och individer har tagit Östersjöns välbefinnande och dess berättelser till sitt hjärta. #VÅRTHAV -kampanjen har varit ett unikt projekt – aldrig förr har en lika stor internationell ansträngning gjorts i Östersjö-regionen. Penninginsamlingen möjliggör stora gärningar för Östersjön, säger Annamari Arrakoski-Engardt, vd för John Nurminens Stiftelse.

Det är fantastiskt fint att nå målet och det visar också hur viktig Östersjön är för många. För att tacka alla som har medverkat i insamlingen ordnar Moomin.com en direktsändning av den sällan visande dokumentären Haru – de ensammas ö. Dokumentären är filmad av Tove Janssons långvariga partner Tuulikki Pietilä, och ger en unik inblick i deras liv under somrarna ute på den lilla ön Klovharun. 

Direktsändningen av dokumentären sker den 14 april klockan 18 finsk tid – anmäl dig här!

Donera och läs mer om kampanjen här!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan