Feministisk frukostdiskussion

Den här veckan tjuvstartar vi morsdagsfirandet med en inspelning från ett av Förlagets slutsålda evenemang i vår – en feministisk frukostdiskussion från Kvinnodagen 2018 som vi höll på Akademiska bokhandeln i Helsingfors.

På Kvinnodagen firade Förlaget utgivningen av boken Denna framtid är vår, som är en 100-årsantologi för den feministiska tidskriften Astra.

Historiker blickar ofta bakåt, men i det här fallet ville arbetsgruppen ta avstamp i 100 år finlandssvensk kvinnokamp och istället för att fundera på det som varit drömma om vad som kunde bli. 

Påfallande många av texterna i antologin handlar barn på olika sätt – allt från rädslan för att bli med barn till att babyproofa feminismen. Vad beror det på att så många av bokens texter kom att tangera barn på olika sätt, trots att skribenterna representerar vitt skilda åldrar och livsskeden? Bland annat det får du höra i inspelningen från diskussionen. Det blir också snack om bland annat om fyllesex, och hur man kan använda bilder för feministisk kamp.

Diskussionen leds av Förlagets marknadsföringschef Andrea Svanbäck och deltagare är Nina Nyman, Nina Grönlund, Ida Kronholm och Lina Bonde.

 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan