Möt författarna under Förlaget Live!

Förlaget Live är en serie samtal med Förlagets författare, där du varje vecka kan höra deras tankar runt sina senaste böcker och sitt författarskap direkt via vår Facebook-sida. Alla samtal går dessutom att se där efteråt!

torsdag den 27.8 kl 18.00 är Kjell Westö i ett samtal om manlighet, byamentalitet och musik med stjärndirigenten Anna-Maria Helsing, utgående från Westös nya hyllade roman Tritonus där en stjärndirigent bygger sin ståtliga villa ute i skärgården för att lugna nerverna.

Torsdagen den 3.9 kl 18.00 kan du möta journalisterna Charlotta Buxton och Katrine Marcal i samtal om ett splittrat Storbritannien. Buxton, aktuell med reportageboken Landet som äter sig självt diskuterar hur det varit att bo i länderna under Trump och Brexit och hur klyftor kan läkas tillsammans med författaren, skribenten och DN-journalisten Katrine Marçal.

Lagom till Prideveckan torsdagen den 10.9 kl 18.00 får du möta debutanten Edith Hammar i samtal med debutanten och Regnbågsankans verksamhetsledare Lina Bonde om queera berättelser i samtida finlandssvensk litteratur, och om att flytta från Finland och flytta tillbaka – med utgångspunkt i deras verk Homo Line och tecknar snö.

Den 17.9 kl 18.00 möts Hannele Mikaela Taivassalo och FRLGT:s kurator Janne Strang i ett samtal om hur man skriver sig bort från en kärlek som inte får finnas. Hannele Mikaela Taivassalos nya roman I slutet borde jag dö skärskådar en kärlek utan hopp. Tillsammans med Strang talar hon om att skriva bort kärleken ur sitt liv men också om att värdera dess betydelse.

Den 24.9 kl 18.00 samtalar Linda Bondestam med Amanda Rejström, VD och en av grundarna av Spark Sustainability, om hur viktig är naturen i Bondestams bilder och nya boken Mitt bottenliv. Idyll eller hot, klimatkris eller känsloläge, djur eller människa – hur ritar man naturen och människans roll inom den? Och hur få de små läsarna att bry sig om naturen, lära sig om den, rädda den eller få ångest över den – eller bara känna den i sig? Måste en illustratör och människa ha en natursyn – och hur rita miljö utan präktighet och pekpinnar?

Den 1.10 kl 18.00 samtalar Sanna Sofia Vuori och Cara Knuutinen med Johanna Stenback om författarens och illustratörens samarbete och om idéprocessen i att skapa bilderboken Grävling borta, en nordisk Paddington förankrad i en realistisk stadsmiljö.

Den 8.10 kl 18.00 är det dags för ett samtal mellan Juha Itkonen och journalisten Eva Kela. Att få barn är inget man väljer. Man kan göra sitt bästa. Men det finns inga garantier. Allt ett under är Itkonens autofiktiva roman om föräldraskap och om att mista ett barn. Itkonen talar om att ställas inför omöjliga val: om livets oförutsägbarhet, skörhet och människors inneboende kraft att hantera det svåraste.

Den 15.10 kl 18.00 samtalar poeterna Agneta Enckell och Henrika Ringbom med kulturjournalisten Gungerd Wikholm om förbindelser som föds mellan världarna, konstens och livets, drömmens och vakenhetens, de levandes och de dödas. Varifrån kom vi? Ett samtal om poesi mellan generationskamrater.

Den 22.10 kl 18.00. Anna Järvinen är musiker som nu debuterar som skönlitterär författare. Järvinens Dröm natten till idag: är en finstämd roman om döden, konsten, tiden, skönheten och begäret. Hon diskuterar människor, musik och beröringspunkter mellan konstformer med Andrea Svanbäck.

Den 29.10 kl 18.00. Hur förs feminism vidare från en generation till en annan? I den nya biografin Borde hålla käft om Märta Tikkanen skriver författaren Johanna Holmström granskande om sin litterära idol. Hon undrar över Tikkanens livsval: varför lever man med någon som inte är bra för en, hur uthärdar man? Hon diskuterar med journalisten Maria Romantschuk.

Den 5.11 kl 18.00 samtalar Adrian Perera med litteraturvetaren Freja Rudels om nya romanen Pappa. Än en gång är det lördag och Reidar får vara pappa. Han väntar i bilen utanför sonens fönster, sonen som säger allt mindre. Senast klockan tre ska pojken vara hemma. Hur ska han hinna vara en far på fem timmar? Reidar blir allt mer isolerad i takt med att han försöker leva ut sitt liv som Pappa. Ett samtal om självbild, föräldraskap, offerkoftor och litteratur.

Den 12.11 kl 18.00. Hur skriver man fiktivt om verkliga personer? Författaren Kristina Sigunsdotter och illustratören Clara Dackenberg har tillsammans skapat ett poetiskt och färgsprakande verk som utgår från Edith Södergrans liv och dikter. Landet som icke är är en hommage till Karelska näsets Kurt Cobain och samtidigt en blinkning till klassiker som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster. Monika Fagerholm intervjuar.

Den 19.11 kl 19.00 (OBS! NY TID) Fredrik Sonck debuterar med Freja och kråkungen, en ömsint berättelse om det lilla barnet som kommer fram till vem hon själv är. I Jenny Lucanders känsliga illustrationer syns den vackra sommaridyllen, men också barnets vrede och förtvivlan inför förändring och kravet på att vara stor och stark. I centrum står ett problem som många barnfamiljer känner igen: Hur ska vi bli av med nappen? Maria Lassen-Seger intervjuar.

Den 26.11 kl 18.00. Kenneth Eriksson har ansetts vara en av Helsingforspolisens effektivaste brottsutredare. När han 2019 meddelade att han går i pension ville laglydiga medborgare utlysa nationellt kristillstånd. I en ny bok öppnar Eriksson upp bakgrunden och det konkreta polisarbetet bakom flera av Finlands mest uppmärksammade sexhandelsfall. Möt en överkonstapel och journalisten Jeanette Björkqvist som skrivit boken om honom. Janne Strang intervjuar.

I samband med serien erbjuder vi alla titlar med 25 % rabatt via www.forlaget.com. Använd koden LIVE när du handlar så aktiveras rabatten.

Vårens samtal hittar du här!

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan