Premiär för TOVE – läs böckerna som ledde till filmen!

Förlaget
Förlaget

I veckan är det dags för finländsk biopremiär för spelfilmen TOVE. Dramat planeras ha rikssvensk premiär senare i vinter. För att fira erbjuder Förlaget 20 procent rabatt på alla böcker av Tove Jansson med koden TOVE fram till söndag den 4 oktober 2020. Passa på att läsa om en lång rad klassiker!

Filmen som får Finlandspremiär den 2 oktober 2020 börjar i Helsingfors år 1945. Kriget är slut och konstnären Tove Jansson är fylld av en känsla av frihet både i sin konst och i sitt sociala liv. Modern konst, vilda fester och en öppen relation med den gifte politikern Atos Wirtanen: hennes okonventionella liv och skilda politiska åsikter ställer Tove på kant med sin strikta skulptörfaders ideal. Toves längtan efter frihet prövas när hon träffar teaterregissören Vivica Bandler. Hennes kärlek för Vivica är elektrisk och allomfattande, men Tove börjar inse att den kärlek hon verkligen längtar efter måste vara besvarad.

Medan hon kämpar med sitt privatliv tar hennes kreativa strävan henne i en oväntad riktning. Hon drömmer om att bli en berömd konstnär, men sidoprojektet som startade som en melankolisk och egensinnig saga i ett bombskydd börjar mer och mer få sitt eget liv. Inspirerad av sitt eget liv och sina relationer, skapar hon Mumintrollens förtrollade värld, och när berättelserna sprids över världen för de med sig berömmelse och rikedom för sin skapare. I böcker, skådespel och dagliga seriestrippar i den internationella tidningen Evening News, skapas historier som fortfarande i dag gläder människor världen över. När Tove hittar sin konstnärliga identitet, måste även hon lära sig att hitta sig själv. Hennes kärlek till Vivica är ett hinder för hennes sanna frihet och bara genom att bryta sig loss från Vivica kan hon bli fri på riktigt.

TOVE är ett engagerande drama om en ikonisk konstnärs kreativa energi och hennes turbulenta sökande efter identitet, lust och frihet. Här nedan tipsar vi om en rad boktitlar av Tove Jansson. Du får 20 procent rabatt på alla böcker av Tove Jansson med koden TOVE fram till söndag den 4 oktober 2020. Passa på att läsa om en lång rad klassiker! Lagom till filmpremiären släpper vi även klassikern Anteckningar från en ö som ljudbok, inläst av skådespelaren Alma Pöysti som gör huvudrollen i filmen.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan