Våra nya böcker i januari

I januari ger vi ut böcker av bland annat Mary Kuusisto och Tove Jansson. Missa inte heller vår lista över nya e-böcker!

Mat i fönstret av Mary Kuusisto

Har du ett fönster så kan du ha krukväxter. Och kan du odla krukväxter så kan du odla din egen mat – inomhus! Författaren, odlings- och matexperten Mary Kuusisto kombinerar i denna bok två av de största trenderna just nu: Krukväxter som inredningselement, och närodlad mat. Nu för hon odlingen ännu närmare – så nära att den ligger på en armlängds avstånd, på fönsterbrädet.

Den ärliga bedragaren av Tove Jansson, med nyskrivet förord av Susanne Ringell 

De två huvudkaraktärerna i Den ärliga bedragaren passar inte in i den lilla insnöade skärgårdsby där de bor, omgivna av bybornas elaka skvaller. Illustratören Anna Aemelin har gjort sig en förmögenhet på barnboksillustrationer där de minutiöst tecknade skogsbilder hon egentligen vill måla intas av storsäljande blommiga kaniner. Katri Kling lever ett asketiskt liv tillsammans med sin lillebror och en varglik hund som följer henne som en skugga genom byn. De två kvinnornas liv sammanflätas under berättelsens gång i en mörk tvekamp där bådas föreställningar om sig själva ställs på ända.

Dockskåpet av Tove Jansson, med nyskrivet förord av Kaj Korkea-aho

Dockskåpets berättelser, fulla av skarpa iakttagelser om det mänskliga psyket, innehåller en hel del alienation, svartsjuka och ångest. Två av novellerna skildrar homosexuella relationer i gungning. Titelnovellen Dockskåpet utvecklar sig till ett svartsjukedrama där ett megalomaniskt modellhusprojekt hotar det manliga pensionärsparets stillsamma samlevnad, medan Rosa i Den stora resan förtvivlat försöker behaga både sin mamma och sin partner Elena.

I distribution: En barndom i Bagdad av Mustafa Saeed Al-Hashim

Mustafa Saeed Al-Hashim är en irakisk flykting som kom till Finland för drygt tre år sedan och fortfarande väntar på svar på sin asylsökan. I boken En barndom i Bagdad beskriver han en harmonisk uppväxt sedd med barnets ögon. Han vill visa att en flykting aldrig är bara en flykting utan helt enkelt en människa som alla andra, med ett förflutet, en familj och med drömmar och förhoppningar.

Nya e-böcker:

Bruna Flickor av Koko Hubara

Bara lite till av Heidi Hakala

Känslornas svall av Anna Rotkirch

Om vänskap, hundar och glädjen över att kunna andas av Marcus Groth

Mitt liv på HBL av Staffan Bruun

ZOO #2 Hjärtattack av Kaj Korkea-aho och Ted Forsström

Och hjärtat, det var mitt av Sara Ehnholm Hielm

En spellista för sömnlösa nätter av Déa Solin

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan